Copos, despre Dosarul Transferurilor: S-ar putea sa se termine procesul foarte repede

de Leila Bolat, Marius Tone – Mediafax Publicat la: 02.12.2013 14:28 Ultima actualizare: 02.12.2013 14:59

Fostul actionar majoritar al FC Rapid George Copos a declarat, luni, la Curtea de Apel, unde s-a prezentat pentru un nou termen in dosarul transferurilor, ca este posibil ca procesul sa se termine foarte repede, si anume in aceasta luna.
“Respect instanta, sunt doua judecatoare inteligente care cunosc foarte bine dosarul si atunci sunt mai increzator. S-ar putea sa se termine procesul foarte repede, poate chiar in luna decembrie. Vom vedea”, a spus Copos. “Personal cred ca as face mai multe investitii, as crea mai multe locuri de munca si as putea duce mai multi bani la bugetul de stat decat sa vin in fiecare saptamana aici”, a adaugat el.

Georghe Copos, care a venit la Curtea de Apel sprijinit intr-o carja, ca urmare a unei operatii la ligamentele piciorului drept, a mai afirmat ca in perioada in care a fost el la Rapid nu s-a comis nicio infractiune. “La Rapid, in toata perioada in care eu am fost acolo nu s-a facut niciun fel de infractiune. Toate contractele si facturile s-au facut prin sistemul bancar, deci nu exista niciun fel de infractiune”, a mentionat el.
La Curtea de Apel Bucuresti este programat, luni, un nou termen in dosarul celor opt oameni de fotbal judecati pentru fapte de coruptie in legatura cu transferul mai multor jucatori in strainatate.
La 20 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis sa trimita dosarul transferurilor de jucatori, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care, in noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune. Instanta suprema a admis atunci recursurile facute de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu si a desfiintat “in totalitate” decizia prin care acestia au fost condamnati de Curtea de Apel Bucuresti in 12 noiembrie 2012.
Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori, respectiv Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse intre si opt ani de inchisoare cu suspendare sau cu executare.
Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de inchisoare cu executare, Victor Becali si Cristi Borcea au primit cate sapte ani de inchisoare cu executare, George Copos – cinci ani de inchisoare cu executare, Mihai Stoica – patru ani cu executare, iar Jean Padureanu, Gheorghe Popescu si Gigi Netoiu – cate trei ani de inchisoare cu suspendare.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *