Coreea de Sud avertizeaza: Putem transforma Phenianul “in cenusa”. Orasul va fi “ras de pe fata pamantului”

O sursa militara a declarat agentiei de stiri publice din Coreea de Sud, Yonhap, ca fiecare particica din Phenian “va fi complet distrusa de rachete balistice si de bombe”.
Oficialul militar sud coreean a mai declarat ca vor fi vizate in special acele zone unde se presupune ca s-ar putea ascunde conducerea de la Phenian, iar orasul va fi “transformat in cenusa si ras de pe harta”, scrie Mediafax.
Vineri, Coreea de Nord efectuat cel de-al cincilea test nuclear. Comunitatea internationala a reactionat promt. Statele Unite au transmis ca au in vedere propriile sanctiuni, in plus fata de cele impuse de Consiliul de Securitate al ONU, Japonia si Coreea de Sud.?
Phenianul a catalogat avertismentele primite ca fiind “sanctiuni fara sens … extrem de ridicole”.
De altfel, Coreea de Nord a cerut duminica Statelor Unite sa o recunoasca drept “stat dotat cu arme nucleare”, la doua zile de la al cincilea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian.
“Obama face tot ce poate pentru a refuza Coreei de Nord statutul strategic de stat dotat cu arme nucleare, insa acest lucru este la fel de stupid precum a incerca sa eclipsezi soarele cu palma”, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean de Externe, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *