FOTO: Stare de urgenta, in Grecia, din cauza incendiilor de pe insula Thassos. Precizari MAE

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

?
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ii informeaza pe cetatenii romani care calatoresc in Grecia ca autoritatile au instituit stare de urgenta, ca urmare a incendiilor de vegetatie produse in insula Thassos. Din acest motiv,?mai multe localitati si manastiri din zona sudica a insulei au fost evacuate.
Din cauza incendiilor puternice de vegetatie au fost evacuate localitatile Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas si manastirile Arhanghelul Mihail si Sfantul Pantelimon. De asemenea, se are in vedere evacuarea localitatii Theologos, vechea capitala a insulei, precizeaza MAE.
Focul a izbucnit sambata, in zona a patru localitati diferite – Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki – ca urmare a unor trasnete, si apoi s-a extins in zonele sudice ale insulei, din cauza vantului care bate cu intensitate, in directia nord-sud.
Autoritatile locale au anuntat ca circulatia rutiera pe ruta de centura a insulei Thassos se desfasoara in conditii normale. De asemenea, nu sunt dificultati in ceea …

spot_imgspot_img