Corlatean: Rogozin e un personaj ce provoaca permanent. Romania a procedat corect

“Este o decizie absolut corecta si judicioasa adoptata de MAE. Ea are deja un precedent cunoscut in 2014, cand aceluiasi domn Rogozin i s-a interzis survolul in Romania, pentru ca Romania trebuia si a procedat corect sa respecte regimul de sanctiuni impus Federatiei Ruse dupa anexarea ilegala a Crimeei, regim de sanctiuni care l-a inclus si pe domnul Rogozin pe lista persoanelor care erau supuse sanctiunilor in ceea ce priveste libera deplasare in spatiul UE. Nu este o chestiune bilaterala intre Romania si Federatia Rusa, e o chestiune intre UE si Federatia Rusa in sensul respectarii regimului de sanctiuni care a fost impus celor care au avut o contributie la anexarea ilegala a Crimeei in plan politic in Federatia Rusa”, a declarat pentru AGERPRES Titus Corlatean.
In opinia fostului ministru de Externe, decizia MAE de a interzice aeronavei in care se afla Dmitri Rogozin sa survoleze Romania este corecta.
“Decizia era cunoscuta, predictibila si previzibila pentru autoritatile ruse, numai ca domnul Rogozin este un personaj care provoaca permanent, are o atitudine insolenta si dupa ce in 2014 a suferit aceasta punere in aplicare a sanctiunii stia foarte bine ca, daca va mai incerca o data, i se va aplica acelasi tip de decizie. Este clar din punctul meu de vedere ca a fost un act provocator, reactia romanilor era predictibila”, a mai declarat Corlatean.
Iulian Chifu: Romania a respectat ad litteram prevederile europene
Romania a respectat “ad litteram” prevederile Consiliului European, atunci cand a interzis avionului in care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin sa survoleze spatiul aerian al tarii noastre, a afirmat fostul consilier prezidential Iulian Chifu.
“Vorbim despre o respectare ad litteram a hotararilor Consiliului European, care a validat interdictiile, sanctiunile la adresa Federatiei Ruse pentru anexarea Crimeei si agresiunea militara din estul Ucrainei. In baza acestor prevederi, Dmitri Rogozin este pe aceasta lista si nu poate sa intre in Uniunea Europeana, ceea ce inseamna nici in spatiul aerian, nici pe teritoriul vreunui stat membru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *