Corlatean: Speram sa avem o baza militara NATO permanenta in Romania

“Suntem interesati in a avea o prezenta militara a SUA mai substantiala in Romania. Suntem prima tara in care va fi amplasat sistemul de aparare antiracheta. In 2015, sistemul va fi operational (in Romania). Suntem interesati in a avea o prezenta economica, militara si politica puternica a Statelor Unite in Romania”, a precizat seful diplomatiei, intr-un interviu acordat Washington Post, cu ocazia vizitei in SUA.
Intrebat daca acest mesaj a fost “bine primit” la Washington, ministrul de Externe a declarat ca Romania reprezinta flancul estic al NATO si are nevoie de sprijin, intrucat “amenintarea ruseasca este o realitate”. “Asteptarile noastre sunt pentru o prezenta militara americana mai substantiala in Romania si, poate, pentru o baza militara permanenta a NATO”, a subliniat seful diplomatiei.
Totodata, Titus Corlatean a spus ca Bucurestiul s-a numarat printre acei aliati care au pledat “pentru o prezenta militara mai puternica si mai rapida a aliatilor in flancul estic pentru a consolida increderea Romaniei, Poloniei si tarilor baltice in securitatea colectiva, care este garantata de Alianta”.
Ministrul de Externe a declarat ca increderea opiniei publice este “consolidata” de actiuni precum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *