Corlatean: Sunt romani in Mexic, America Latina, Asia care au cazut in plasa unor retele de droguri

de Emma Toader – Mediafax Publicat la: 21.09.2013 14:42 Ultima actualizare: 21.09.2013 14:43

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat, sambata, ca, din pacate, sunt cetateni romani, inclusiv in Mexic, in America Latina si in Asia, care “au cazut in plasa unor retele de trafic de droguri”, el transmitand “un semnal politic de avertizare, sa nu se joace nimeni cu focul!”
Intrebat de jurnalisti despre faptul ca unii romani nu sunt primiti in Mexic, fiind intorsi de la aeroport, ministrul Titus Corlatean a spus ca “sunt anumite situatii, dar nu o regula”.

“Sunt anumite situatii, dar nu ca o regula. Mai apar astfel de situatii de exceptie si in astfel de ocazii acordam tot sprijinul consular daca sunt probleme legate de pasapoarte, daca sunt probleme legate de alte lucruri, astea incercam sa le reglam”, a spus Corlatean, care a mentionat ca, daca tot a venit vorba despre Mexic, trebuie precizat ca sunt cetateni romani care “au cazut in plasa unor retele de trafic de droguri, unii sunt transportatori de droguri si, din pacate, suporta consecinte”.
“Insa pentru ca ati vorbit de Mexic, eu as vrea sa mentionez un alt subiect, mult mai complicat, mult mai delicat si care se regaseste in America Latina si in Asia. Din pacate, concetateni de-ai nostri, inclusiv in Mexic, au cazut in plasa unor retele de trafic de droguri, unii sunt transportatori de droguri si, din pacate, suporta consecinte. Avem astfel de situatii in care noi incercam, cu sprijin consular, sa le acordam asistenta consulara, dar vreau sa atrag atentia foarte serios si asta este si sensul campaniei pe care am demarat-o ieri (n.r. – vineri) cu spoturi pe care speram sa le preia mass-media de avertizare”, a mai spus Corlatean, care a adaugat ca sunt peste 30 de state in lume in care traficul de droguri se pedepseste cu pedeapsa capitala, mentionand ca sunt situatii in care romanii trebuie sa se fereasca, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *