O bomba atomica, LA UN PAS de a exploda in SUA – presa

Potrivit unui raport secret despre acest eveniment, un bombardier B-52 s-a dezmembrat in zbor la 23 ianuarie 1961, pierzand doua bombe Mark 39 cu hidrogen deasupra Goldsboro, un oras din North Carolina. “Una dintre cele doua bombe s-a comportat exact asa cum ar fi trebuit sa faca o bomba nucleara” in momentul largarii sale intentionate: “parasuta sa s-a deschis si s-a declansat procedeul de aprindere”, dezvaluie cotidianul.
“Un simplu comutator cu voltaj mic (…) a ferit Statele Unite de o catastrofa”, impiedicand bomba sa explodeze, a scris Parker F. Jones, un inginer care lucreaza in laboratoarele nationale Sandia, responsabile de elaborarea mecanismelor de securitate pentru bombele nucleare.
Autor al raportului privind evenimentele, scris dupa opt ani, el a subliniat ca trei dintre cele patru dispozitive de securitate nu au functionat. Catastrofa ar fi putut afecta orasele Washington, Baltimore, Philadelphia si chiar New York, punand “in pericol milioane de vieti”, afirma cotidianul.
In perioada respectiva, incidentul a generat speculatii privind gravitatea sa, dar autoritatile americane au negat permanent ca au fost puse in pericol vieti americane din cauza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *