Coruptia din sistemul medical. Zeci de medici si farmacisti au decontat retete false de 9 milioane de lei

Procurorii DIICOT fac perchezitii, luni, in patru judete la?25 de medici si farmacisti care au decontat retete false de medicamente pentru boli incurabile, iar dupa introducerea cardului de sanatate au eliberat prescriptii pe numele unor copii cu handicap, potrivit Mediafax.?
Astfel, procurori de la structura centrala si ofiteri de politie ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice fac 59 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Braila, Constanta si Vrancea.
Conform anchetatorilor, este vizata o grupare formata din 25 de membri – reprezentanti si a??angajati ai farmaciilor care activeaza sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL si medici de familie sau medici specialisti din Braila si Constanta. Acestia sunt suspectati ca in perioada 2011-2015 au decontat fraudulos sume importante de bani din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, provocind un prejudiciu de noua milioane de lei.
Anchetatorii mai spun ca membrii retelei au intocmit si decontat prescriptii medicale fictive pentru medicamente folosite in tratarea de boli incurabile, cu pret de vanzare foarte ridicat, pe numele rudelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *