Costel Busuioc a refuzat 10.000 de euro de la Gigi Becali

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pentru prestatia sa in cele doua luni de concurs, „Pavarotti din Carpati” a primit 1.200 de euro

Reporterii „Adevarul” au fost in vizita acasa la Costel, in cartierul Coslada, langa Madrid. Acolo am stat de vorba cu Mihaela si Ciprian Radu, familia care l-a gazduit pe tenor in timpul concursului. Asa am aflat povestea vietii din Spania a lui Costel Busuioc.

Ajuns in Spania in urma cu doi ani, Costel Busuioc a fost ajutat de cei trei frati ai sotiei sale, stabiliti in comunitatea Madrid. A locuit cateva luni in casa unuia dintre cumnati, dupa care a muncit in constructii. Apoi s-a mutat intr-o incapere de la locul de munca, pana cand a inceput concursul.

Acum un an si jumatate, l-a cunoscut pe Ciprian Radu (38 de ani), originar din Botosani. Cei doi au lucrat impreuna si s-au imprietenit. „Costel este o persoana foarte vesela. Aproape tot timpul canta in timp ce muncea”, spune Ciprian.

In noiembrie, romanul a incercat sa se inscrie la „Fiii lui Babel”, insa fara succes. „Intr-o zi, Costel mi-a spus ca vrea sa se inscrie la concurs, dar robotul vorbeste repede si el nu intelege tot ce spune. Asa ca am sunat eu si l-am inscris”, povesteste Ciprian.

Totodata, Costel s-a prezentat si la preselectia pentru emisiunea „Ai talent”, difuzata de o alta televiziune. Premiul cel mare era in valoare de 150.000 de euro. Intre timp, Costel a fost sunat de cei de la „Fiii lui Babel”, care l-au invitat la preselectie.

Apoi i s-a comunicat ca este unul dintre cei 10 concurenti alesi. A doua zi, el a fost sunat si de organizatorii emisiunii „Tienes talento”, pentru a participa la selectie. „Costel a decis sa participe la ?Fiii lui Babel?, unde fusese deja admis. A considerat ca are mai multe sanse sa se lanseze in lumea muzicii, deoarece este o emisiune pentru cantareti”, afirma Ciprian.

Costel a renuntat la locul de munca si s-a mutat in Coslada, in casa lui Ciprian, care locuia impreuna cu sotia sa, Mihaela (34 de ani) si cu cele trei fiice ale lor. „Costel avea nevoie de locuinta doar sambata si duminica. I-am propus sa se mute la noi”, povesteste Ciprian. El si sotia l-au insotit la fiecare preselectie si l-au sprijinit pana la castigarea concursului.

Dupa ce a invins in prima gala, Mihaela i-a cumparat un tort pentru a sarbatori victoria. Apoi, organizatorii au sfatuit-o sa-l supuna pe Costel unui regim de slabire. In weekend, producatorii emisiunii trimiteau pe e-mail partiturile pe care concurentii trebuia sa le studieze.

Costel exersa in casa: „Avem doi vecini de varsta a treia, care sunt melomani. De obicei, sunt retrasi si nu doresc sa vada pe nimeni, dar Costel le-a mers la inima. Au aprins lumanari si s-au rugat ca romanul sa castige concursul.

Dupa finala, au venit si l‑au felicitat. Plangeau de bucurie”, completeaza Ciprian. „Niciunul dintre noi nu consuma alcool si nu ne place sa mergem la restaurante. In seara victoriei, am cinat impreuna si am discutat despre concurs”, spune Mihaela.

Participantii au primit salariul minim pe economie (28, 42 euro pe zi) din Spania, pe durata emisiunii, timp de aproape doua luni. Premiul a constat intr-un contract cu Sony Music. „S-au vehiculat multe zvonuri. La un moment dat, s-a spus ca invingatorul va primi 8.000 de euro. Nimic mai fals. Toti concurentii au fost platiti cu salariul minim pe economie. Niciodata nu s-a discutat despre premii in bani, doar de contractul cu Sony”, a afirmat Mihaela Radu, angajata la Sony Music.

Dupa victoria finala, fostul salahor a primit diverse oferte de lucru sau de sponsorizare, dar casa de discuri, care se ocupa si de situatia sa financiara, l-a sfatuit sa le refuze pe toate:

Gigi Becali a anuntat in presa ca vrea sa-i dea un premiu de 10.000 de euro. Sony Music a fost de parere ca banii ar trebui investiti in satul Ghilad, Timis, unde locuiesc sotia si cei patru copii ai lui Costel.

Blue Air i-a oferit lui si familiei sale transport gratuit cu avionul in toata lumea, daca va deveni imaginea companiei.

O agentie de voiaj din Spania l-a ademenit cu bilete gratuite de avion pe ruta Timisoara-Madrid.

O firma de transport cu autocarul i-a oferit transport gratuit timp de doi ani.

spot_imgspot_img