Creatorul Bitcoin ar putea fi descoperit cu ajutorul lingvisticii

“Proiectul Bitcoin” este numele unei?cercetari?care si-a propus sa afle cine este creatorul Bitcoin. O echipa de 40 de studenti condusi de profesorul Jack Grieve de la sectia de lingvistica criminalistica de la Universitatea din Aston a stabilit ca Nick Szabo este numele primului creator al Bitcoin. Conform Phys.org, cercetatorii au comparat stilul in care a fost redactata lucrarea stiintifica de la care a pornit Bitcoin cu documente scrise de catre cei “suspectati” ca fiind autori ai celebrei monede virtuale.
Nick Szabo este blogger si fost profesor de drept la Universitatea George Washington, iar lingvistii au descoperit un numar neobisnuit de mare de asemanari intre felul acestuia de a-si compune textele si stilul documentului original care a stat la baza realizarii Bitcoin. Mai mult, Nick Szabo detine toate competentele necesare pentru a fi creditat cu crearea Bitcoin. El are cunostinte de legislatie, criptografie, informatica.
Acestea fiind faptele, dr. Jack Grieve spune ca este foarte probabil ca Nick Szabo sa fi participat la elaborarea documentului initial despre Bitcoin, dar nu exclude posibilitatea ca lucrarea sa fi avut si alti autori. In randul suspectilor s-au mai numarat: Dorian S. Nakamoto, Vili Lehdonvirta, Michael Clear, Shinichi Mochizuki, Gavin Andresen, Nick Szabo, Jed McCaleb, Dustin D. Trammel, Hal Finney, Wei Dai si Neal King, Vladimir Oksman, Charles Bry.
Relansarea Newsweek in format tiparit si scandalul Dorian S. Namkamato
La inceputul lunii martie, publicatia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *