Creditele neperformante au atins un nou record in Spania

Creditele neperformante din Spania au crescut in luna iunie la un nivel record, de 11,6% din soldul total, sau 176,4 miliarde euro, pe fondul pietei imobiliare inghetate, recesiunii economice si somajului ridicat.
Astfel, rata creditelor neperformante a urcat de la 11,2% in luna mai si a depasit recordul anterior, de 11,4%, inregistrat in noiembrie, potrivit Guardian.
Creditele neperformante acumulate in urma prabusirii pietei imobiliare, in 2008, raman o problema nerezolvata, iar somajul record de 26,3% impinge tot mai multe persoane fizice spre default.
Mai multe banci, printre care si BBVA, a doua mare institutie financiara din Spania, estimeaza ca nivelul creditelor neperformante va continua sa creasca pana in primul trimestru al anului viitor.
Zona euro a iesit din recesiune in trimestrul al doilea, cu o crestere economica de 0,3% fata de primele trei luni ale anului, in principal datorita evolutiei peste asteptari a Germaniei si Frantei. Produsul Intern Brut al Spaniei a continuat sa scada, insa unii economisti anticipeaza ca statul iberic, a patra mare economie din zona euro, va reveni pe crestere inainte de sfarsitul acestui an.
Spania a infiintat la sfarsitul anului trecut o banca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *