Crema de dovlecei

Ingrediente pentru crema de dovlecei
250 g dovlecei
10 g faina
100 ml lapte
25 g smantana
un varf de cutit de sare
2 ramurele de marar
? l apa
50 g nuci
Incearca si?DESERTUL ZILEI: Gogosi cu crema de branza si frisca
Mod de preparare crema de dovlecei
Pui apa la fiert si cand clocoteste adaugi dovleceii curatati de coaja si taiati cuburi mici. Ii acoperi cu un capac si ii lasi sa fiarba. Apoi ii scurgi si pastrezi zeama. Intre timp, desfaci faina in lapte astfel incat sa obtii un sos alb, nefiert.
Pasezi dovleceii foarte fierti, amesteci piureul cu sosul alb, diluezi cu zeama in care au fiert dovleceii si pui din nou pe foc pentru doua clocote. Lasi supa sa se racoreasca, ii pui smantana, nucile si mararul tocat si servesti calduta, nu fierbinte!
Afla cum se prepara crema de dovlecei pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *