Creste numarul de echipe din Liga 1. Schimbari majore pentru primele doua divizii ale fotbalului romanesc

Decizia poate fi luata pana la startul Ligii a 2-a, pe 4 august, si ar putea fi aplicata din 2019-2020. “Este o propunere pe care o vom face celor implicati, insa schimbarea nu va fi impusa. Daca propunerile noastre nu vor fi agreate de televiziunile interesate si de Liga Profesionista de Fotbal, atunci nu se va face”, a spus Felix Grigore, la Digi Sport.
“O firma de specialitate, Hypercube, a recomandat o liga 1 cu 16 echipe. Este pentru prima data cand s-a comandat o analiza pentru liga 1, liga a 2-a si chiar liga a 3-a si ni s-a spus ca avem cateva probleme importante, pe care le-am putea elimina prin aceste modificari.
Acum, play-off-ul se termina mult mai repede decat play-out-ul. Va aduceti aminte ce probleme am avut anul trecut, cand unii jucatori au intrat in vacanta cu multa vreme inainte sa joace pentru echipa nationala. De asemenea, sunt mai multe echipe care joaca degeaba in play-out. Anul asta este exemplul Dinamo si chiar al celor de la Botosani. Recomandarea a fost sa gasim un pod de legatura intre play-off si play-out. Iar primul loc din play-out ar urma sa dea baraj cu ultima echipa clasata pe loc de cupa europeana.
Anul acesta, liga a 2-a arata foarte bine, cu foarte multe echipe de traditie care au infrastructura si doresc sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *