Criza francului elvetian. PROTESTUL din centrul Capitalei s-a incheiat. Ce anunta initiatorii

Criza francului elvetian. PROTESTUL din centrul Capitalei s-a incheiat. Ce anunta initiatorii?

Peste 2.500 de persoane, clienti ai bancilor care au luat credite in franci elvetieni,?au protestat, duminica, in Piata Constitutiei, din Capitala.? Initiatorii miscarii civice au anuntat ca intentioneaza sa mai organizeze astfel de actiuni, in urmatoarele doua saptamani, atat in Capitala cat si in alte orase din tara, potrivit Agerpres.?

UPDATE: Mitingul de protest organizat duminica, in Piata Constitutiei, de Grupul Clientilor cu Credite in Franci (CHF) s-a incheiat in jurul orei 16,00, initiatorii miscarii civice anuntand ca intentioneaza sa mai organizeze astfel de actiuni in urmatoarele doua saptamani, atat in Capitala cat si in alte orase din tara, informeaza Agerpres.
“Acum facem un plan de bataie. Incepand de azi va fi distribuita petitia din format digital, care poate fi printata pentru a se strange semnaturi reale si pentru a avea valoare legala, juridica. Acesta este primul pas, dupa care urmeaza sa incepem organizarea in teritoriu si in Bucuresti a altor mitinguri, in cel mult doua saptamani. Noi nu suntem profesionisti in mitinguri, dar consideram ca am avut rezultate foarte bune de la prima incercare si dorim sa le dezvoltam”, a declarat, duminica, pentru Agerpres, Daniel Teodorescu, organizator si membru al Grupului Clientilor cu Credite in CHF.
Totodata, acesta a precizat ca, din estimarile jandarmilor, la mitingul de duminica, au participat in medie 1.500 de oameni, dar s-a inregistrat si un varf de 3.000-3.500 de oameni.
“Din estimarile jandarmilor, la mitingul de azi am avut un varf de 3.000 – 3.500 de persoane si o medie undeva la 1.500 de persone, ceea ce inseamna ca am avut succes, daca luam in considerare vremea si distanta de la care au venit oamenii. Am avut participanti din Bacau, Iasi, Targu Neamt, Suceava, Oradea. Dorim sa dezvoltam aceste actiuni pentru a pune presiune mediatica pe factorii de decizie care ne pot ajuta in problema expusa. In doua saptamani vom programa un alt miting de amploare in Bucuresti si zonele apropiate si alte mitinguri locale in zonele indepartate”, a mai spus Teodorescu.
Apelul a fost lansat pe reteaua de socializare Facebook, protestatarii solicitand conversia creditelor in valuta (franci, euro sau dolari) in imprumuturi in lei.
A fost initiata si o petitie online, care a strans peste 23.000 de semnaturi.
“Reprezentantii Grupului Clientilor cu Credite in CHF propunem ca mitingul organizat duminica, 25 ianuarie 2015, in Piata Constitutiei, intre orele 12.00 – 16.00, sa se desfasoare conform prevederilor legale privitoare la adunarile publice”, scrie pe o pagina de Facebook.
Reamintim ca moneda nationala s-a depreciat semnificativ in ultima saptamana in fata principalelor valute, mai cu seama in fata francului elvetian.
75.000 de romani au credite in franci …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *