Criza imigrantilor. Ministru slovac: Daca nu oprim fluxul de migranti, vor exista consecinte grave

Criza imigrantilor. Ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajcak, a atras atentia, miercuri, in discursul sustinut la Bucuresti, unde se afla cu ocazia celei de-a patra editii a Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane, ca mii de refugiati intra in zona Schengen, iar “noi ne prefacem ca nu este nimic in neregula”. In acest context, Lajcak a subliniat ca autoritatile nu fac eforturi suficiente si nu exista nicio strategie clara pentru aceasta criza, desi prioritatile statelor europene ar trebui sa fie salvarea vietilor persoanelor imigrante si acordarea de ajutor corespunzator acestora.

Criza imigrantilor. a”Mii de oameni intra in zona Schengen si noi ne prefacem ca nu este nimic in neregula. Exista multi oameni care profita de pe urma suferintei altora. Astfel nu pot decat sa constat ca nu exista eforturi suficiente din partea autoritatilor de a reglementa aceasta situatie”, a avertizat Miroslav Lajcak, potrivit Mediafax.Criza imigrantilor. Ministrul slovac de Externe a solicitat gasirea unor solutii imediate pentru aceasta problema, spunand ca a”nu exista nicio strategie clara” in acest sens si ca a”fiecare tara in parte trebuie sa se uite la ea insasi pentru a vedea ce este in neregula”.a”Trebuie sa ne oferim ajutorul partenerilor nostri europeni”, a subliniat Miroslav Lajcak, avertizand ca, a”daca nu oprim fluxul de migranti, vor exista consecinte grave”.Pe de alta parte, Miroslav Lajcak a precizat ca Slovacia nu va accepta doar imigranti crestini din Siria, ci si musulmani, religia reprezentand doar un motiv de intregrare intr-un grad mai mare, dar nu un filtru. In acest sens, Lajcak a specificat ca declaratia potrivit careia Slovacia nu va accepta imigranti musulmani “a fost scoasa din context”, adaugand ca religia unui imigrant poate fi doar un factor care le va garanta o integrare mai mare in conditiile in care Slovacia este o tara crestina, neexistand comunitati musulmane.

“N-am spus niciodata ca o sa primim numai crestini, dar preferam crestinii din Siria, pentru ca se pot integra. (…) Nu vom alege imigrantii in functie de religia lor. Religia nu reprezinta un filtru”, a clarificat Miroslav Lajcak.Criza imigrantilor. Ministrul slovac a subliniat ca aceasta distribuire a imigrantilor in cazul careia UE incearca sa stabileasca un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *