Aurescu: Aderarea Romaniei la Schengen ar spori securitatea acestui spatiu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen reprezinta un mod de a spori securitatea acestui spatiu, precizand ca tara noastra actioneaza deja ca membru de facto al Schengen. Mai mult, omologul sau slovac, Miroslav Lajcak, a declarat, in cadrul unei conferinte comune, ca Slovacia sprijina in continuare aderarea Romaniei la Schengen.

“Aceasta tema se afla inca pe agenda si vom urmari cu atentie acest obiectiv, dar, in acelasi timp, avand in vedere contextul de securitate din Uniunea Europeana generat de aceste amenintari care vin din sud si care includ nu numai migratia ilegala, dar si fenomenul terorist, vom pleca de la premisa ca avand Romania in Spatiul Schengen este un mod de a spori securitatea Spatiului Schengen. Romania este foarte bine pregatita din punct de vedere tehnic si al resurselor umane si credem ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen va spori securitatea acestui spatiu”, a spus Aurescu, in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau slovac, Miroslav Lajcak.
In acest sens, Bogdan Aurescu a aratat ca tara noastra actioneaza deja de facto ca un stat membru Schengen si ca acest lucru este “destul de vizibil” in modul in care Romania isi securizeaza granitele, dar si in cooperarea cu statele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *