Criza poate da nastere la oportunitati si eficienta

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Agora Media SA a organizat miercuri, 11 februarie 2009, conferinta
„Software as a Service / Cloud Computing”.

Bucuresti, 11 februarie 2009: Atunci cand e criza si multe lucruri merg prost, exista totusi si o parte buna: cand scad resursele, compania are ocazia sa se concentreze pe propria activitate. O solutie o constituie serviciile de Software as a Service si Clod Computing, dupa cum au demonstrat prezentarile si discutiile din cadrul conferintei cu aceasta tema, organizata miercuri, 11 februarie 2009, de Agora Media SA. In premiera, conferinta ATC „Software as a Service / Cloud Computing” a fost transmisa live pe Internet pe site-ul Agora Technology Conferences: www.techconf.ro. Tot acolo vor putea fi urmarite in viitor si celelalte conferinte ATC.

„Avand in vedere criza economica financiara din 2009, companiile nu mai pot avea motoare proprii, neavand lichiditati, iar finantarea din credite bancare s-a redus simtitor”, a spus Calin Rangu, presedinte IIRUC Services Romania, continuand: „Efectul va fi focusarea pe partea principala de business a companiei”.
SaaS si Cloud Computing sunt asociate in general cu utilizarea software-ului pentru afaceri, fiind concepute ca servicii care reduc costurile, in vederea obtinerii cel putin a acelorasi rezultate ca atunci cand se folosesc aplicatii software comerciale licentiate. Aceste concepte au rolul de a ajuta companiile sa se focalizeze pe business-ul principal, oferind in locul tehnologiilor functionalitati.
„Virtual Workplace este un prim pas catre cloud computing”, sustine Radu Climescu, reprezentantul FSC in prezentarea axata pe „Workplace-as-a-Service”. Chiar de la inceput Radu Climescu a evidentiat faptul ca suntem cu totii utilizatori de cloud computing cel putin prin utilizarea emailului de pe web. Intrebarile participantilor au avut in vedere in primul rand tema securitatii garantate de SaaS, a conditiilor contractuale si garantiilor de calitate propuse de furnizor.
„Pentru ca pe clienti nu-i intereseaza unde sunt tinute aplicatiile, este greu de vazut perspectiva beneficiarului”, sustine Zoli Herczeg, Microsoft Evangelist, iar solutia nu este o abordare exclusiva a SaaS sau a aplicatiilor proprietare, ci alegerea unui mix intre aceste doua variante in functie de specificul companiei.
„Servicii web in mediul enterprise” a fost tema sustinuta de Mihai Tataran, reprezentantul HPC Consulting. Ideea de pornire este faptul ca „unele aplicatii din companie pot fi reutilizate in exterior, de partenerii, clientii nostri”, a explicat Mihai Tataran.
Conferinta ATC „Software as a Service / Cloud Computing” a aratat, pe de o parte, ca modelul de business de tip Software as a Service are un impact major asupra industriei software si a modului in care beneficiarii folosesc functionalitatile si solutiile de afaceri. Participantii au inteles, in urma discutiilor, beneficiile modelului SaaS, care includ administrare mai usoara, update-uri automate si management al schimbarilor, compatibilitate: toti utilizatorii vor avea aceeasi versiune de software, colaborare mai usoara, din acelasi motiv, accesibilitate globala. Pe de alta parte, participantii la conferinta au aflat din exemple avantajele Cloud Computing: scalabilitate, instant, economie de bani.
Conferinta a fost organizata in parteneriat cu CIO Council si a mai avut ca parteneri companiile Fujitsu Siemens Computers, IIRUC Service, Microsoft, HPC Consulting si Gartner.
Evenimentul s-a adresat persoanelor de decizie si directorilor IT din marile companii din Romania si/sau institutiile financiar-bancare, telecom si utilitati, companii cu o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro si directorilor de IT din Administratia Publica Centrala.
Conferinta a fost promovata de partenerii media PR Wave, PR Directory, www.calendarevenimente.ro, Medialook.ro, wall-street.ro, Channel Report, IT Trend si Agora News.

Despre conferintele ATC:
Conferintele de Tehnologie Agora (ATC) reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. ATC sunt organizate in Bucuresti impreuna cu institutii ale statului (MCSI, ASSI), sau cu institutii specializate (Institutul Bancar Roman, CIO Council). ATC sunt organizate in parteneriat cu revista IT Trends, numarul revistei care precede conferinta fiind dedicat temei respective. Pentru mai multe informatii vizitati: www.techconf.ro

Despre Agora Media

Agora Media S.A. este un trust de presa specializat pe tehnologia informatiei, comunicatii si afaceri, avand in portofoliu reviste tiparite (IT Trends si Channel Report) si activitati on-line. Un domeniu in plina dezvoltare il reprezinta conferintele business-to-business din tara „SolePAD”; conferintele business-to-business din Bucuresti „Agora Technology Conferences” si conferinta internationala Open Source/Free Software „eLiberatica”. Pentru mai multe informatii vizitati www.agora.ro.

spot_imgspot_img