Cum alegem un prelungitor

Cum alegem un prelungitor

Utilizarea si utilitatea unui prelungitor de calitate este evidenta, insa modalitatea de alegere merita putina atentie. Fie ca doriti sa folositi un prelungitor acasa, fie ca intrebuintarea va fi pentru un birou de firma, beneficiile trebuie sa fie aceleasi, insa primirea lor nu poate fi evidenta atat timp cat nu sunt respectate cateva reguli simple.
Inainte de orice trebuie observat cati consumatori vor fi cuplati la noul prelungitor pe care il veti achizitiona. De regula un prelungitor se pozitioneaza in apropierea unei prize langa care sunt asezate mai multe aparate electrice.
Cele mai comune situatii in care este necesar un prelungitor se regasesc in apropierea unui biroului de lucru dotat cu tehnica de calcul, in apropierea blatului din bucatarie dotat cu aparatura electrocasnica, dar si in apropierea standului din living dotat cu aparatura audio-video.
Stiind de la bun inceput cate astfel de aparate vor fi conectate la prelungitor, veti achizitiona unul cu cel mult doua prize de conectare in plus fata de numarul de aparate conectabile. Nu sunt motive pentru a suplimenta numarul de prize la cumpararea unui prelungitor pentru simplul fapt ca veti cheltui in plus, dar si pentru faptul ca spatiul ocupat va fi mai mare.
Al doilea criteriu care merita atentie la alegerea unui prelungitor este lungimea cablului electric cu care este dotat. Prin similaritate nu veti cumpara un prelungitor cu metraj prea mare la cablului de prelungire pentru ca va ocupa loc, va fi mai dificil de mascat in spatele mobilei si in mod evident veti cheltui in plus pentru un avantaj pe care nu il veti utiliza.
Nu in ultimul rand alegerea unui prelungitor se face si in functie de specificatiile tehnice pe care producatorul le arata in fisa tehnica a produsului. Incarcarea din punct de vedere al consumului in Watt este importanta, iar un prelungitor care arata ca poate suporta un consum de cel mult 3500W va fi folosit ca atare, altfel evenimentele de natura electrica ar putea sa va aduca neplaceri.
Cea mai simpla exemplificare in legatura cu alegerea unui prelungitor este cea in care doriti sa montati la exterior pentru iluminarea decorativa un kit banda led RGB, iar distanta de la priza pana la sursa lui de alimentare este prea mare. Avand in vedere ca singurul consumator care va fi conectat la prelungitor este doar acest kit banda led RGB, este natural sa cumparati un prelungitor cu maxim doua prize si cu lungimea potrivita de prelungire intra sursa si priza la care va fi conectat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *