Cum arata “statiuneaa” pentru tinerii ortodocsi de la Sangeorz-Bai

Centrul misionar pentru tineret este deschis intr-una dintre statiunile turistice cu traditie?din Transilvania.
Biserica Ortodoxa Romana a investit in amenajarea unei “statiuni” pentru tinerii ortodocsi. Este vorba de un Centru Misionar pentru Tineret, care va functiona intr-una dintre cele mai pitoresti statiuni turistice din Transilvania, Sangeorz-Bai.
Ridicarea acestui centru este considerata de catre localnici drept o concretizare a misiunii sociale a Bisericii. Ei spun ca acest centru pentru tineret va trebui sa ofere posibilitatea tinerilor studiosi sa isi petreaca vacantele in statiunea bistriteana, chiar daca provin din familii cu posibilitati materiale modeste.
Centrul va fi inaugurat azi
Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului va inaugura azi Centrul misionar de tineret “Ioan Bunea” din Sangeorz-Bai, judetul Bistrita-Nasaud, anunta reprezentantii biroului de presa al arhiepiscopiei.
Evenimentul, la care sunt asteptati sa participe ierarhi din Mitropolia Clujului, consilieri eparhiali, preoti si protopopi din Arhiepiscopie, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, va incepe de la ora 17.00 “cu savarsirea slujbei de sfintire de catre un sobor de arhierei si preoti in frunte cu Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.
Dupa slujba de sfintire, va fi inaugurata biblioteca “Sfantul Ioan Iacob”,? care va functiona in cadrul centrului ca filiala a Bibliotecii judetene “George Cosbuc” din Bistrita si va fi lansat un volum dedicat memoriei Parintelui Profesor Ioan Bunea, patronul spiritual al acestui asezamant”, spun reprezentantii biroului de presa.
Demarate in vara anului 2012, lucrarile la Centrul misionar de tineret “Ioan Bunea” din Sangeorz-Bai au fost sustinute permanent de catre IPS Andrei Andreicut, mitropolitul Clujului si arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului. Constructia centrului din Sangeorz-Bai a fost finalizata in numai trei ani.
“Cladirea Centrului de tineret de la Sangeorz-Bai este la ora actuala cea mai moderna din tara, cu o capacitate de 70 locuri de cazare, o biblioteca, o sala multifunctionala, sali de mese si cabinet medical, toate completate de spatii de recreere, terenuri de sport si zone de relaxare.
Finalizarea lucrarilor, intr-un timp atat de scurt a fost posibila cu sprijinul financiar oferit de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, dar si prin donatiile preotilor si ale credinciosilor din intreaga Arhiepiscopie, care au inteles importanta unui astfel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *