Cum arata luxoasele resedinte ale familiilor regale din Europa

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Castelul Huis ten Bosch din Haga, construit in secolul 17 al reginei Beatrix a Olandei / FOTO: Foto: casadex

1. Regina Beatrix a Olandei, care a abdicat in favoarea fiului sau Willem-Alexander la inceputul lui 2013, are resedinta permanenta in castelul Huis ten Bosch din Haga, construit in secolul 17. De parca dimensiunile castelului nu i-ar permite, Regina Beatrix isi desfasoara intalnirile oficiale in Palatul Noordeinde, in timp ce toate ceremoniile si evenimentele caritabile organizate de Altetea Sa au loc in Palatul Regal din Amsterdam.
2. Resedinta oficiala a Regelui Spaniei, Juan Carlos I, este impunatorul Palat Regal din Madrid, situat pe locul doi in topul celor mai mari palate din Europa, dupa Louvre. Monarhul Spaniei si familia sa prefera totusi o resedinta mai modesta si mai retrasa, Palatul din Zarzuela, folosind Palatul Regal doar pentru intalniri de afaceri.3. Viata Reginei Margareta a II-a a Danemarcei se desfasoara in trei resedinte sezoniere. Astfel, regina Danemarcei locuieste iarna in Palatul Amalienvorg din Copenhaga, iar verile si le petrece intr-unul dintre celelalte doua palate pe care le detine: Grassten si Marselisborg.palatul amalienborg copenhaga4. Construit la inceputul secolului 19, Palatul Regal din Oslo este in prezent resedinta oficiala a Regelui Harald V si a Reginei Sonja a Norvegiei. In fiecare vara palatul regal este deschis pentru public.5. Una dintre cele mai frumoase si parca desprinse din povesti resedinte regale din Europa este cea a Printului Hans-Adam al II-lea al Liechtensteinului. Minunatul castel Vaduz din Alpi a fost construit in secolul 12 si este resedinta familiei regale a micului principat incepand cu anul 1938.6. Resedinta oficiala a printului Albert al II-lea de Monaco este o fortareata construita in anul 1191. Incepand cu anul 1956 in acelasi palat au locuit si parintii actualului monarh, printul Rainier al III-lea si sotia sa, frumoasa actrita Grace Kelly.
7. Din lista cu opulentele resedinte ale familiilor regale europene nu putea lipsi Palatul Buckingham, construit in anul 1705 si cumparat de catre Regele George al III-lea pentru Regina. Palatul Buckingham nu este singura resedinta a familiei regale britanice. Din lista mai fac parte Casa Holyrood din Edinburg, palatul Sandringham – resedinta de la tara a Reginei si desigur Palatul Windsor, unde Regina obisnuieste sa se retraga la fiecare sfarsit de saptamana.8. Si familia regala a Romaniei dispune de trei resedinte: Palatul Elisabeta, Domeniul Regal Sinaia, construit in vremea regelui Carol I, ce include castelele Peles si Pelisor si Domeniul Savarsin, situat la poalele Muntilor Zarandului. Resedinta oficiala a Regelui Mihai si a familiei regale este Palatul Elisabeta care cuprinde, pe langa spatiile private si spatiile publice destinate evenimentelor si intalnirilor oficiale. Castelele de pe Domeniul Sinaia sunt cele mai vizitate obiective turistice din patrimoniul Romaniei, iar castelul Peles este celebru pe plan mondial datorita arhitecturii sale unice.9. Pe o mica insula se afla resedinta privata a familiei regale suedeze, Palatul Drottningholm. Palatul a fost construit pentru vaduva Regelui Karl al X-lea, Regina Hedwig Eleonora si face parte din lista cladirilor de patrimoniu UNESCO, datorita frumusetii sale. Resedinta oficiala a familiei regale din Suedia este Palatul Regal din centrul orasului …

spot_img