Cum au jignit-o liderii UDMR pe Alina Gorghiu

de Dan Lungu Publicat la: 24.05.2015 14:57 Ultima actualizare: 24.05.2015 14:58

Copresedintele PNL Alina Gorghiu spune ca se asteapta ca UDMR, ca formatiune “care se afla in opozitie teoretic”, sa sustina motiunea de cenzura a liberalilor, iar daca liderii Uniunii considera ca dreptul de vot pentru romani nu este o tema importanta, ea se simte “jignita”.

Intrebata, duminica, la Alba Iulia, cum comenteaza afirmatiile deputatului Marton Arpad, viceliderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Alina Gorghiu a spus ca nu comenteaza reactia acestuia sau a altui coleg din Parlamentul Romaniei, anuntand ca va avea in curand discutii privind motiunea de cenzura cu liderii Uniunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Eu nu vreau sa comentez reactiile unui vicelider sau ale unui coleg din Parlament. Eu voi discuta cu liderii UDMR si, daca domniile lor vor considera ca este o tema de sprijinit, foarte bine. Daca dansii considera ca dreptul de vot pentru romani nu este o tema importanta, eu ma simt jignita”, a afirmat Gorghiu.

Copresedintele PNL a adaugat ca “orice suparare trece” si se asteapta ca un partid care se afla in opozitie, teoretic, ca UDMR, sa sustina o motiune de cenzura pe o tema foarte importanta pentru romani.
“Orice suparare trece si eu cred ca politicos este sa ai un material pe care sa-l prezinti colegilor din Parlament si in baza acelui material sa poata fi facute observatii de toti colegii din Parlament. Nu cred ca era straina cuiva din Parlamentul Romaniei ideea sau intentia PNL ca urmeaza sa depunem o motiune de cenzura. Cred ca tema este vitala pentru democratia din Romania si cred ca, indiferent cat de surprins sau mai putin surprins este cineva, nu vad cum un partid care se afla in opozitie teoretic, ca UDMR-ul, nu va sustine o motiune de cenzura pe o tema foarte importanta pentru romani”, a spus Gorghiu.
Ea a adaugat ca importanta unei motiuni de cenzura nu trebuie data de cat de mult ii place unui anumit coleg acea tema, ci importanta este data de ideea de respectare a unui drept fundamental pentru romanii de oriunde.
“Importanta nu trebuie data de cat de mult imi place mie sau unui coleg acea tema, ci importanta este data de ideea de respectare a unui drept fundamental pentru romanii de oriunde. Dar eu sunt convinsa ca discutii cu liderii UDMR vor avea loc curand, discutii cu ceilalti lideri ai partidelor politice parlamentare vor avea loc, la fel, curand, imediat ce vom redacta acel draft de motiune de cenzura si vom dialoga cu ei in spiritul obtinerii unui sprijin”, a spus Alina Gorghiu.
Copresedintele liberal a afirmat ca va cere sprijin tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politica, pentru a sustine motiunea de cenzura cu o tema care inseamna un drept fundamental al oricarui roman.
Potrivit acesteia, motiunea va fi “o surpriza frumoasa pentru electoratul din Romania si in acelasi timp o surpriza neplacuta” pentru Victor Ponta.
“Le cer votul si le cer sprijinirea motiunii de cenzura pentru o tema care, de fapt, inseamna un drept fundamental al fiecarui roman pe care nu cred ca putem sa-l negam, indiferent ca suntem de la PSD, de la PNL, UNPR sau UDMR. Ca atare, imediat ce vom avea creionat acest draft de motiune de cenzura, vom discuta cu toate grupurile politice, il vom inainta tuturor parlamentarilor si eu am convingerea ca putem sa facem o surpriza frumoasa pentru electoratul din Romania si in acelasi timp o surpriza neplacuta pentru Ponta”, a conchis Alina Gorghiu.
UDMR nu a fost consultata de PNL inaintea anuntarii datei si temei motiunii de cenzura, a afirmat, la RFI, deputatul Marton Arpad, viceliderul grupului UDMR din Camera, care s-a declarat surprins ca documentul va fi depus in 5 iunie si ca va fi pe tema votului prin corespondenta.
Viceliderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad, considera ca motiunea de cenzura anuntata de PNL sambata, la Consiliul National de la Pitesti, este “de fatada”.
“Avand in vedere ca acea comisie care depune initiativele legislative privind alegerile, cum se zice Codul Electoral, este condusa de un liberal, care trebuie sa cunoasca situatia din aceasta comisie, ca exista o etapizare a depunerii rapoartelor si a legilor, urmeaza ca saptamana viitoare, martea, sa depunem legea alegerilor parlamentare si imediat dupa aceea sa ne apucam de cealalta lege, la care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *