Cum pot tinerii romani sa castige mii de euro in SUA, Elvetia, Koreea sau Senegal

Principalul obstacol al tinerilor care vor sa lucreze dupa absolvirea cursurilor universitare este lipsa experientei. In aceste conditii, internship-urile reprezinta cea mai simpla modalitate de acumulare a experientei si chiar de a obtine venituri consistente. In plus, cunoasterea de locuri si civilizatii noi reprezinta un avantaj major pentru oricine opteaza spre un astfel de program.
Cele mai exotice internshipuri platite de pe platforma de recrutare SmartDreamers se adreseaza absolventilor de studii superioare si vin din partea AIESEC, cea mai mare asociatie studenteasca globala.
Posturile sunt in domenii precum educatie, marketing, vanzari sau management si pot aduce internilor venituri lunare de pana la 3.000 de dolari.
Programele de internship marca AIESEC pe diverse pozitii in companii din Europa aduc cele mai mari venituri lunare. Astfel, pentru un internship de Management Intern in Elvetia, la Basel, candidatii trebuie sa cunoasca limba Engleza, sa fie licentiati si sa aiba cunostinte de Management prin proiect si Training/Facilitare.
Veniturile acordat este de 3.100 de dolari dupa prima luna de lucru. Tot in Basel, dar pentru o pozitie de Management Assistant, castigul lunar este de 3700 de dolari! Programul de internship dureaza un an.
Pe un post asemanator, dar la o scoala din Londra, un intern va castiga 2805 dolari dupa prima luna. Ca si in cazul internship-ului din Elvetia, contractul are o durata de un an.
Candidatul ideal pentru acest internship trebuie sa fie capabil sa ajute la dezvoltarea si pregatirea resurselor pentru activitatile de invatare in concordanta cu planurile stabilite, sa observe performantele elevilor si sa ofere feedback profesorilor in ceea ce priveste progresul fiecarui elev in parte.
Tinerii carora nu le e teama sa ajunga pe alte continente pentru a face primii pasi in vederea unei cariere pot opta pentru state precum Koreea de Sud, Myanmar sau India, dar nu sunt de neglijat nici internshipurile din Senegal si Statele Unite.
In Koreea se cauta zece profesori de Limba Engleza, remuneratia fiind de 430 de dolari pe luna, programul fiind pe o durata de trei luni de zile. In India, in localitatea Kolkata, e nevoie de un profesor de Limba Spaniola pe o durata de 15 saptamani. Candidatii trebuie sa aiba minima experienta in domeniu, iar venitul lunar este de 401 dolari pe luna.
Foarte atractive sunt si pozitiile de Marketing Intern. In Myanmar, candidatul selectat pentru pozitia aflata in concurs va primi 400 de dolari in fiecare luna (timp de 18 luni), dar i se asigura si cazare gratuita. Candidatii trebuie sa cunoasca Limba Engleza si sa fie licentiati, experienta nefiind o conditie, astfel ca posturile sunt ideale pentru majoritatea romanilor absolventi de studii superioare si care vor sa descopere lumea.
2400 de dolari lunar, in America, pentru un internship in Marketing Management
Husqvarna, cel mai important producator de produse de gradinarit si amenajari exterioare din lume, are nevoie de un Marketing Manager in Olathe, Kansas, Statele Unite. Tinerii absolventi din Romania interesati de aceasta pozitie pot castiga 2400 de dolari lunar, principalele cerinte pentru aplicare fiind cunostintele de Marketing, limba Engleza, operare PC si management al bazelor de date, alaturi de diploma de licenta.
Timp de 52 de saptamani, candidatul ales va trebui, intre altele, sa creeze si sa updateze inregistrari GWS, sa administreze un sistem digital de management si sa participe la intalnirile saptamanale de marketing atunci cand este necesar. Cu alte cuvinte, un internship atractiv pentru orice tanar din Romania dornic sa acumuleze experienta.
Si in Senegal e nevoie de 10 interni pe pozitii de Marketing, in special pe domeniul Cercetarii Pietei. Candidatii selectati vor beneficia de 200 de dolari lunar si vor avea sansa de a cunoaste pe propria piele realitatea africana pe durata a doua luni, cat tine programul de internship.
LISTA COMPLETĂ de internship-uri poate fi vazuta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *