Cum sa bei apa ca sa slabesti

Sa bei suficienta apa nu va avea beneficii doar asupra starii tale de sanatate in ansamblu, dar te poate ajuta si sa scapi de kilogramele nedorite. Parcurge articolul de mai jos pentru a vedea cum ar trebui sa consumi apa eficient, astfel incat sa ai rezultate vizibile in procesul de slabire. Desigur, inainte de a decide sa urmezi si o dieta, consulta-te cu un specialist.
De ce apa te poate ajuta sa slabesti
Specialistii explica faptul ca apa ne poata ajuta in procesul de slabire in doua moduri. Pe de o parte, apa iti va umple stomacul si de aceea vei manca mai putin. Spre exemplu, un studiu efectuat in anul 2010 pe un grup de persoane supraponderale si obeze a aratat ca acelea care au baut apa inainte de mesele principale au mancat mai putin decat acelea care nu au baut, ajungand sa aiba un aport mai scazut de calorii (cu pana la 225).
De cealalta parte, apa ne va stimula metabolismul. De pilda, s-a constatat ca 2 pahare mari de apa pot accelera metabolismul cu pana la 30%, timp de 30-40 minute. Acest fenomen are loc intrucat corpul nostru va incalzi de fapt apa ingerata. Autorii studiului respectiv spun ca 2 l de apa pe zi ne pot ajuta sa ardem cel putin 100 de calorii.
In privinta cantitatii de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *