Cum se serbeaza Craciunul la Casa Regala britanica. Detalii uimitoare despre sarbatorile de la Palat

Daca pentru noi toti Craciunul este o zi linistita in familie, pentru familia regala britanica este cu totul altceva. Invitatii reginei Elisabeta a II-a trebuie sa respecte protocolul curtii, care include reguli si reverente.?

Invitatii trebuie sa soseasca intr-o ordine bine precizata la Sandringham. Ordinea e bazata pe vechime, ceea ce inseamna ca invitatii mai varstnici sosesc printre ultimii. Ultimii sosesc printul Charles, mostenitorul tronului, si sotia sa, Camilla, scrie click.ro.
Regina soseste cu cateva zile inainte pentru a superviza toate pregatirile. Toti invitatii trebuie sa respecte programul cu litera de lege. Nu au dreptul sa mearga la culcare inaintea Reginei, care ramane treaza, in principiu, pana la miezul noptii. Se fac exceptii doar pentru printii George si Charlotte.
Craciunul la Sandringham nu este un eveniment oarecare. Invitatii isi schimba hainele de cel putin trei ori pe zi. Acest lucru presupune ca trebuie sa aiba o tinuta pentru activitatile de dimineata, o alta pentru a”afternoon tea” si o alta, mai pretentioasa, adica o rochie de seara cu bijuterii, pentru cina.?
Potrivit traditiei, mancarea de la Sandringham este specifica si include curcanul de Craciun, asezonat cu legume. Invitatii incep ziua cu un mic dejun englezesc, care include sunca, carnati, hering afumat si rinichi.
Invitatii sosesc de obicei la Sandringham la 24 decembrie dupa-amiaza si sunt condusi spre camerele lor, unde se pot schimba pentru ceai. La ora 16.00, toata lumea trebuie sa se gaseasca in White Drawing Room pentru ceai si gustari. Copiii au ocazia sa adauge podoabe la pomul de Craciun. Apoi sunt trimisi in Red Drawing Room, unde ii asteapta cadourile pe mese. Darurile sunt asezate intr-o anumita ordine, a sosirii invitatilor. Familia regala deschide cadourile in ajunul Craciunului, fiindca Regina considera ca ziua de 25 decembrie trebuie dedicata religiei.
Dupa micul dejun, intreaga familie se imbraca pentru a merge la biserica din Sandringham la ora 11.00. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *