Cum te ajuta Google sa eviti aglomeratia din trafic.

Gigantul Google vine in ajutorul soferilor romani. Serviciul Google Live Traffic, lansat marti si in Romania, poate fi de un real ajutor soferilor care vor sa evite aglomeratia din trafic.Utilizatorii de smartphone-uri pot afla in timp real care sunt cele mai aglomerate strazi din Bucuresti, dar si conditiile de trafic de pe autostrazile din Romania. Acestia trebuie sa acceseze aplicatia Google Maps sau Google Navigation si sa bifeze optiunea “trafic”. Aglomeratia strazilor este indicata prin coduri de culoare: negru, rosu, galben, verde, strazile colorate cu negru fiind cele mai aglomerate iar cele colorate cu verde, cele mai libere.
Folosind aplicatia Navigation in combinatie cu serviciul Live Traffic, soferii pot afla si timpul necesar parcurgerii unei rute.
Cum functioneaza
Serviciul de la Google nu isi colecteaza datele referitoare la trafic pe baza informatiilor furnizate de autoritati si nici pe baza imaginilor captate de camerele video, potrivit blogului oficial Google.
Pentru a oferi statistici cat mai precise in legatura cu situatia traficului, Google acceseaza telefoanele utilizatorilor aplicatiei Google Maps. Pe baza semnalului GPS emis de telefoanele inteligente, serviciul calculeaza numarul aproximativ de soferi aflati pe o strada. Google compara, de asemenea, viteza si afla care sunt conditiile de trafic. Cu cat mai multe smartphone-uri au optiunea GPS activata, cu atat informatiile din trafic sunt mai bune.
In cazul in care va faceti griji in legatura cu securitatea telefonului dumneavoastra, Google asigura ca toate datele culese sunt confidentiale. De asemenea, toate informatiile legate de locul de unde a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *