CURS BNR: Euro ramane la nivelul de 4,45 lei, dupa ce Fed a amanat cresterea dobanzilor

iercuri, BNR a afisat un curs de referinta de?4,4509 lei/euro. “Ne asteptam ca perechea (euro/leu)?sa ramana in intervalul recent de aproximativ ?0,5 bani in jurul 4,4500, cu un posibil test in jos, avand in vedere apetitul pentru risc care a dominat bursele asiatice dupa decizia Fed de a lasa?rata de dobanda nemodificata”, se arata intr-un raport ING, publicat joi.?
Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu peste 3 bani in raport cu leul, pana la 3,9611 lei, dupa decizia Federal Reserve de a pastra actualul nivel al dobanzillor.?
Dolarul SUA este moneda de referinta pe plan international pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americana. Cursul francului elvetian a scazut usor, la 4,0847 lei.
FED a amanat cresterea dobanzilor: “Economia are de recuperat un pic mai mult decat credeam initial”
Sefa Rezervei Federale Janet Yellen a trecut a amanat cresterea dobanzilor in cea mai puternica economie din lume, o miscare care probabil va fi urmata si de celelalte banci centrale din lume, pentru a oferi mai mult spatiu de crestere, scrie Bloomberg.
In timp ce sefa FED Janet Yellen a recunoscut ca sansele pentru o majorare anul acesta au crescut, ea a spus ca are mai mult sens sa amane acum in conditiile unor semnale ingrijoratoare din piata muncii.
“Economia are de recuperat un pic mai mult decat credeam initial”, a spus Yellen intr-o conferinta de presa din Washington.
Decizia FED de a pastra ratele neschimbate nu a fost luata unanim, ci trei membri FED ar fi vrut sa majoreze ratele, fapt care nu s-a mai intamplat din decembrie 2014?
Decizia vine si in conditiile in care candidatul republicat Donald Trump acuza FED ca pastreaza deliberat ratele scazute pentru a-l ajuta pe presedintele Barack Obama sa arate bine in ultimul an de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *