CURS BNR. Surpriza pe piata valutara, dupa decizia Fed-ului de joi

Dolari mai ieftini

CURS BNR.?Surpriza mare anuntata vineri de BNR: cursul oficial al dolarului a scazut puternic intr-o singura zi, ajungand la 3,8 lei/dolar.

CURS BNR. ?Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 3,8632 lei/dolar, moneda americana a scazut cu 1,23% intr-o singura sedinta.
CURS BNR. ?Moneda euro a ramas la cotatia de 4,4211 lei, aproape de cursul BNR anuntat joi. Francul elvetian este cotat de BNR la 4,03 lei, dupa ce vinerea trecuta, moneda elvetiana a atins minimul ultimelor opt luni.
CURS BNR. ?Trecerea la euro, o Fata Morgana pentru Romania. Adoptarea monedei unice europene in 2019 a devenit o tinta nefezabila. O spune chiar Bogdan Olteanu, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.
Oficialul BNR este de parere ca Romania va rata aceasta tinta deoarece autoritatile nu au elaborat o strategie care sa sustina adoptarea euro.
“A devenit tot mai mult o tinta nefezabila, pe masura ce anuntarea ei nu a fost urmata de elaborarea unui plan de actiune si de punerea sa in practica. Nu a fost neaparat, la momentul anuntarii sale, o tinta imposibila. Noi am calificat-o drept una foarte ambitioasa si am laudat aptitudinile de ancora pentru politicile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *