Curtea Constitutionala a respins cererea lui Tariceanu in cazul Belina

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins, cu unanimitate de voturi, sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, in cazul Belina, Curtea constatand ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Ministerul Public.
“Curtea, cu unanimitatea voturilor celor prezenti, a respins sesizarea si a constatat ca nu exista un conflict de natura constitutionala intre Guvernul Romaniei si Ministerul Public”, a declarat presedintele CCR, Valer Dorneanu.
Au fost sapte voturi exprimate in ceea ce priveste sesizarea facuta de catre presedintele Senatului, nepronuntandu-se Maya Teodoroiu si Stefan Minea care au lipsit de la deliberarile pe aceasta sesizare care au avut loc saptamana trecuta.
Pe 16 noiembrie, Dorneanu a precizat, raspunzand unei intrebari, ca decizia se va lua in cvorum de 7 judecatori, in conditiile in care 2 judecatori au lipsit la acea sedinta. “Bineinteles. Cei doi (Maya Teodoroiu si Stefan Minea, n.r.) care au lipsit azi nu vor participa la dezbateri data viitoare”, a spus Dorneanu.
Pe 23 octombrie, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a depus la Curtea Constitutionala o sesizare privind cercetarile DNA legate de modul cum au fost adoptate in Guvern hotararile referitoare la insula Belina.
“Presedintele Senatului, domnul Calin Popescu-Tariceanu, a cerut astazi Curtii Constitutionale a Romaniei sa constate si sa solutioneze conflictul juridic de natura constitutionala intre Guvernul Romaniei, pe de o parte si Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, pe de alta parte. Asa cum se precizeaza in solicitarea catre Curtea Constitutionala a Romaniei, conflictul juridic a intervenit ca urmare a cercetarii penale a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *