CUTREMUR cu magnitudine 7.6, urmat de o replica de 6.6. A fost ridicata alerta de tsunami

UPDATE: Un nou seism puternic, cu magnitudinea de 6,6, s-a produs miercuri in arhipelagul francez Noua Caledonie, fara ca, de data aceasta, sa fie emisa alerta de tsunami, asa cum s-a intamplat in cazul cutremurului de 7,6, care a avut loc cu cateva ore inainte, au anuntat seismologii, potrivit AFP.
Potrivit Institutului american de studii geologice (USGS), noul seism a avut loc la ora locala 17:43 (06:43 GMT), la circa 200 de kilometri de insula Maré din sud-estul Noii Caledonii. In primele estimari, magnitudinea seismului a fost stabilita la 7 grade. Centrul seismologic euro-mediteraneean (CSEM) a estimat seismul la 6,7 grade.
Cutremurul s-a produs la numai 10 km adancime, avand epicentrul la circa 155 km est-sud-est de insulele Loialitatii din largul coastei de est a Noii Caledonii, teritoriu francez de peste mari, potrivit Centrul de alerta pentru tsunami din Pacific (PTWC)
Autoritatile acestui teritoriu din Pacificul de Sud au sfatuit oamenii sa se deplaseze la o distanta de cel putin 300 de metri de tarm si, daca este posibil, in locuri cu inaltimea de peste 12 metri deasupra nivelul marii.
“Am declansat alarma in exteriorul Noii Caledonii, dar nu avem o evaluare imediata a potentialelor distrugeri”, a precizat un purtator de cuvant al Directoratului pentru Protectie Civila si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *