Dacia, lider in Franta: Vanzari la 8 luni cat toata piata romaneasca dintr-un an!.

Inmatricularile Dacia in Franta au crescut cu 5,8% in primele opt luni din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 62.829 unitati. Cresterea Dacia a fost egalata doar de Toyota, pe o piata in scadere cu aproape 10%, potrivit Mediafax.
Dacia a atins in primele 8 luni ale anului, in Franta, vanzari similare cu totalul pietei auto romanesti dintr-un an intreg. Cu cele peste 60.000 autoturisme vandute cota de piata a Dacia in Franta a urcat la 4,47%, de la 3,83% in primele opt luni ale anului trecut.
Astfel, piata auto franceza s-a contractat cu 9,4% in perioada ianuarie-august, la 1,4 milioane de autoturisme comercializate, fata de peste 1,55 milioane in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor prezentate luni de asociatia constructorilor crancezi de cutomobile, CCFA.
Marca japoneza Toyota a inregistrat o crestere similara Dacia, insa la un volum mai redus de vanzari. Inmatricularile de masini Toyota in Franta au urcat cu 5,8% in perioada analizata, la 48.070 unitati.
Cresterea Dacia a limitat declinul consemnat la nivelul grupului Renault. Vanzarile Renault la nivel de grup au scazut cu 7,9% in perioada analizata, la 350.286 autoturisme. Marca Renault a afisat o scadere de 10,4%, la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *