Macovei despre exploatarea de la Rosia Montana: Ponta este las si ipocrit.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a scris, pe blogul personal, ca Romania nu are nevoie de “cianuri” la Rosia Montana si ca premierul Ponta este las si iresponsabil.
Citeste si Basescu: Ponta, cati bani ai luat de la Rosia Montana?
Astfel, Macovei sustine ca Victor Ponta nu a avut curajul sa-si asume decizia de deschidere a exploatarii la Rosia Montana printr-o hotarare de Guvern si ca a trimis proiectul in Parlament, “pentru a scapa de orice responsabilitate”.
Ponta a aprobat un proiect de lege – care permite folosirea cianurilor pentru exploatarea aurului de la Rosia Montana -, pe care l-a trimis in Parlament pentru a scapa de orice responsabilitate, pentru ca votul Parlamentului – ca organ colectiv – elimina posibilitatea tragerii la raspundere. Ponta este prea las ca sa isi asume singur o responsabilitate. Aceasta este starea de normalitate a lui Victor Ponta – lipsa de raspundere. Mai mult chiar, intr-un registru pe care medicii specialisti l-ar caracteriza ca fiind al unui om bolnav psihic, Ponta declara senin ca a aprobat folosirea cianurilor in calitate de premier, dar ca va vota impotriva lor in calitate de deputat. Cat mai trebuie sa induram ipocrizia si iresponsabilitatea lui Ponta? De luni de zile, Ponta si USL isi bat joc de noi toti”, scrie europarlamentarul pe blog.
Totodata, Monica Macovei arata ca isi mentine parerea vizavi de exploatarea aurului si ca toti romanii ar trebui sa il intrebe cati bani a luat de la Rosia Montana.
Duminica, mii de persoane au iesit in strada ca sa protesteze asupra deschiderii exploatarii de la Rosia Montana, dupa ce, in 27 august, Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din zona, iar documentul a fost transmis Parlamentului spre adoptare.
Citeste si Protestul fata de proiectul de la Rosia Montana din Capitala s-a incheiat dupa aproape 10 ore
Luni, presedintele Traian Basescu a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *