Dacian Ciolos: L-am informat pe Iohannis legat de intentia de a contesta legea de modificare a Ordonantei 20 la CCR

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Am discutat si l-am informat legat de ceea ce noi am identificat si legat de intentiile pe care noi le avem”, a declarat Ciolos la Palatul Victoria.Intrebat cum incadreaza afirmatiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care cerea presedintelui Camerei sa studieze articolul din Codul penal privind pedepsirea cu inchisoare a raspandirii informatiilor false, cu referire la pozitia Guvernului privind cresterile salariale, Ciolos a replicat: „Nicicum nu incadrez (declaratia – n.r.). Eu stiu ca dl ministru (Pislaru – n.r.) a informat Parlamentul, asa cum se cade si asa cum e responsabilitatea unui ministru, a informat asupra impactului bugetar al acestor decizii, a situatiei bugetului. E treaba fiecaruia sa interpreteze cum doreste. Dar chiar daca ne apropiem de campania electorala, eu vreau ca pozitia Guvernului sa ramana una responsabila, pentru ca eu cred ca, indiferent ca suntem sau nu in campanie electorala, un guvern si politicienii trebuie sa ia decizii responsabile si de bun simt. Si pentru mine bunul simt inseamna si responsabilitate”.
Citeste si: Dacian Ciolos: Guvernul contesta la Curtea Constitutionala legea prin care se fac majorari de salarii in sanatate si educatie
Pe de alta parte, premierul a anuntat ca Guvernul lucreaza la legea salarizarii unitare pornind de la alte date decat cele luate in calcul de Guvernul Ponta.”Am constatat ca acea lege a fost facuta fara sa se cunoasca realitatea nivelului salariilor de pe teren”, a explicat Ciolos.
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca este „pozitiv” in privinta Legii de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt marite salariile in educatie si sanatate, si asteapta actul la Palatul Cotroceni pentru promulgare, iar disputele privind cvorumul trebuie lamurite de cei abilitati, in Parlament.
Camera Deputatilor a adoptat, luni, in calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile in educatie si sanatate, cu 184 de voturi „pentru”, potrivit numaratorii anuntate de catre presedintele Camerei, Florin Iordache.
Citeste si:? Gorghiu: Legea privind majorarile salariale, …

spot_imgspot_img