Dan Nica: Afacerea Aeroportul Adunatii Copaceni, un tun imobiliar al lui Orban

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat, miercuri, ca intentia Ministerului Transporturilor de a construi un aeroport in zona localitatii Adunatii Copaceni din judetul Giurgiu ar ascunde un tun imobiliar al ministrului Ludovic Orban.

Nica a afirmat, dupa sedinta departamentelor comune PSD si PC, ca afacerea aeroportului din zona Adunatii Copaceni ar constitui „un tun imobiliar dat pe ultima suta de metri de Ludovic Orban”.

Dan Nica a explicat ca, atunci cand se ia decizia construirii unui aeroport, procedura trebuie sa respecte cateva faze premergatoare, legate de studiul de mediu, de fezabilitate, de conexiuni rutiere, de infrastructura specific aeroportuara.

El a apreciat ca anuntarea intentiei construirii acestui aeroport inaintea derularii acestor faze premergatoare s-a facut dupa ce „niste baieti destepti” au cumparat teren in zona respectiva.

Nica a afirmat ca, daca ancheta Corpului de Control al Prim-ministrului nu va lamuri pana pe 3 septembrie, cand incepe noua sesiune parlamentara, daca s-au respectat toate procedurile preliminare prevazute de lege in cazul aeroportului de la Adunatii Copaceni, PSD va apela la toate mijloacele care ii stau la dispozitie, inclusiv formarea unei comisii parlamentare de ancheta sau initierea unei motiuni de cenzura.

„Nu cred ca premierul Tariceanu poate sa isi permita sa isi asocieze numele cu un asemenea tun imobiliar, care a fost dat prin metode care amintesc mai degraba de ceea ce s-a intamplat de curand la Craiova”, a spus Nica.

Guvernul a aprobat, in urma cu o saptamana, un act normativ privind efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru constructia unui aeroport in zona de sud a Bucurestiului, ca urmare a cresterii traficului.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a declarat ca Executivul a luat aceasta decizie pentru a raspunde necesitatilor Capitalei, un oras in plina dezvoltare.

spot_imgspot_img