Dan Voiculescu ar putea fi eliberat din inchisoare marti. Decizia revine Tribunalului Bucuresti

Tribunalul Bucuresti decide, marti, daca admite cererea de eliberare conditionata depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu, acesta executand, in prezent, o pedeapsa de 10 ani inchisoare primita in dosarul ICA, informeaza Agerpres.
Decizia pe care o va lua tribunalul este definitiva.
Vineri, Dan Voiculescu a fost scos din Penitenciarul Rahova si internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, surse din spital declarand ca afectiunea pentru care a fost adus din penitenciar este “una serioasa”. Totusi, pana luni dupa-amiaza, el nu fusese supus unei interventii chirurgicale.
“Domnul Dan Voiculescu se afla internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti cu probleme serioase si va aducem la cunostinta faptul ca atat domnia sa, cat si familia si-au exprimat in scris dorinta de a nu fi divulgate informatii cu privire la starea de sanatate. Va rugam sa luati act de aceste precizari si sa intelegeti ca nu pot fi furnizate date cu caracter confidential”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul spitalului.
Saptamana trecuta, Tribunalul Bucuresti a judecat o contestatie a DNA, dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a admis, pe 9 iunie, cererea de eliberare formulata de Dan Voiculescu.
Un procuror de la DNA a spus in sala de judecata ca Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de indreptare in penitenciar si nu indeplineste conditiile pentru eliberare.
Procurorul a aratat ca exista o disproportie mare intre cele 56 de zile castigate de Dan Voiculescu pentru munca depusa in penitenciar, fata de cele 330 de zile acordate pentru lucrarile redactate. Reprezentantul DNA a cerut instantei sa tina cont si de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri.
“Comisia a stabilit ca scopul pedepsei nu a fost atins. Trebuie analizat comportamentul condamnatului, care transpare in procesul verbal intocmit de Comisia de la Penitenciarul Rahova. Va rog sa analizati dovezile temeinice de indreptare. Voiculescu nu a avut un comportament merituos, ci unul obisnuit al oricarei persoane condamnate. Inculpatul nu a achitat prejudiciul din dosarul in care a fost condamnat si nici macar cheltuielile judiciare catre statul roman”, a mai spus atunci procurorul, care a subliniat faptul ca Dan Voiculescu contesta in instante decizia pe latura civila din dosarul ICA.
De cealalta parte, avocatul lui Voiculescu, Florian Surghie, a sustinut ca omul de afaceri a avut un comportament normal in detentie si a fost recompensat de 12 ori, aceasta fiind o dovada de indreptare.
Avocatul a adaugat ca Dan Voiculescu nu a achitat prejudiciul din dosarul ICA deoarece are toata averea sub sechestru si nu are disponibil “niciun leu”, cu exceptia pensiei.
“A avut o atitudine respectuoasa fata de personalul inchisorii. A mentinut relatii neconflictuale cu ceilalti detinuti. Sa te mentii in relatii neconflictuale si cu cei care poate cauta violenta este o alta dovada de indreptare. Procurorul spune ca Dan Voiculescu nu a achitat prejudiciul. Are toata averea sechestrata. Nu are un leu disponibil cu exceptia pensiei. ANAF a preluat sediile Intact si nu le-a valorificat nici pana acum. Dan Voiculescu nu are posibilitatea sa achite prejudiciul, pentru ca averea sa si a fiicelor sunt sub sechestru (…). Eu l-as privi pe Dan Voiculescu ca pe o persoana de 71 de ani care a stat aproape 3 ani in inchisoare. Este un profesor universitar respectat. Mai foloseste cuiva sa fie perpetuata detentia in numele dovezilor temeinice de indreptare? Dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *