METEO. Cum va fi vremea in perioada 17 – 30 iulie

Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca, in perioada 17 – 30 iulie, temperaturile vor oscila intre 27 si 35 de grade, iar probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicata in ultimele zile din luna iulie.
In Banat, intervalul de prognoza va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 28 – 29 de grade si a minimelor de 13 – 14 grade. Treptat, pe masura ce temperatura aerului va continua sa creasca, vremea va deveni calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21 – 24 iulie, cand media maximelor va fi in jurul a 36 de grade, iar a celor minime de 18 – 20 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o scadere a valorilor termice, astfel incat la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor in jurul a 32 de grade si a celor minime de 16 – 17 grade. Pana spre finalul primei saptamani, ploile vor fi cu totul izolate. Ulterior, sunt posibile ploi in general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in intervalele 25 – 27 si 28 – 29 iulie.
In Crisana, intervalul de prognoza debuteaza cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 27 – 29 grade si a minimelor de 11 – 13 grade. Pe masura ce temperatura aerului va continua sa creasca, vremea va deveni calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21 – 24 iulie, cand media maximelor va fi in jurul a 35 de grade, iar a celor minime de 17 – 18 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza se estimeaza o scadere a valorilor termice, astfel incat la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor in jurul a 30 de grade si a celor minime de 16 – 17 grade. Pana spre finalul primei saptamani este posibil sa nu ploua decat slab si cu totul izolat, dar probabilitatea de aparitie a averselor in general slabe cantitativ va creste ulterior.
In Transilvania, pe parcursul primei saptamani, vremea se va incalzi treptat, devenind calduroasa in a doua parte a ei, cand media temperaturii maxime va fi de 32 – 33 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 15 grade. In intervalul 24 – 30 iulie, regimul termic nu va avea variatii semnificative, vremea urmand sa se mentina calduroasa, in medie cu maxime de 30 – 31 de grade si minime de 14 – 15 grade. In unele zile ale celei de-a doua saptamani vor fi posibile ploi de scurta durata si in general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicata de aparitie in intervalul 25 – 26 iulie.
In Maramures, la debutul primei saptamani, media valorilor minime va fi de 26 – 28 de grade, iar a celor minime de 10 – 12 grade. Ulterior, vremea va deveni treptat calduroasa, astfel incat in intervalul 21 – 24 iulie se va ajunge la maxime, in medie, de 33 – 34 de grade si minime in jurul a 16 grade. In a doua saptamana, pe fondul accentuarii instabilitatii atmosferice, se preconizeaza o scadere usoara a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade si minime in jur de 12 grade. Pana spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat. In perioada 24 – 29 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse care local pot fi mai insemnate cantitativ pe 25-26 iulie si in a doua parte a celei de-a doua saptamani.
In Moldova, pe parcursul primei saptamani, vremea se va incalzi treptat, devenind calduroasa in a doua parte a ei, cand media temperaturilor maxime va fi de 32 – 33 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 18 grade. In intervalul 24 – 30 iulie, regimul termic nu va avea variatii semnificative, vremea urmand sa se mentina calduroasa, cu maxime de 30 – 32 de grade si minime de 16 – 18 grade. Ploi de scurta durata si, in general, slabe cantitativ vor fi posibile in unele zile ale celei de-a doua saptamani, cu probabilitate ceva mai ridicata in intervalul 25 – 26 iulie.
In zona Dobrogei, vremea va intra intr-un proces de incalzire, ce se va mentine pana spre finalul primei saptamani, cand media temperaturilor maxime va ajunge la 31 – 32 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 20 de grade. In intervalul 24 – 30 iulie, regimul termic nu va avea variatii semnificative, vremea urmand sa se mentina calduroasa, cu maxime de 30 – 31 de grade si minime de 20 de grade. Ploi de scurta durata vor mai fi posibile la inceputul intervalului si dupa data de 28 iulie.
In Muntenia, pana pe 23 iulie, temperatura va creste usor si treptat, de la maxime in jur de 26 de grade, pana spre o medie a acestora de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *