Dancila, despre aprobarea Programului “Investeste in tine”: Daca obtinem toate avizele, vom iesi cu el saptamana aceasta

0

Viorica Dancilam a fost intrebata, miercuri, de unde vor proveni banii din Programul “Investeste in tine”.
“Acesti bani sunt de la banci. Statul plateste dobanda de 6 la suta, 80 la suta garanteaza statul, 20 la suta persoana, daca este angajata. Deci, 20 la suta de catre creditor sau un codebitor daca persoana nu este angajata si dobanda este platita de stat. Ceea ce conditinoeaza acest credit este legat de faptul ca respectivul trebuie sa urmeze cursurile unei facultati, sau sa urmeze cursuri pentru reconversie, cursuri de perfectionare, deci trebuie neaparat sa fie legat de urmarea unor cursuri”, a raspuns Viorica Dancila, potrivit news.ro.
Aceasta si-a exprimat speranta ca programul sa fie accesat de cat mai multi tineri.
“Vom vorbi in sedinta de Guvern despre acest lucru si eu sper ca acest lucru sa fie atractiv pentru cat mai mulai tineri din Romania. Vedem daca avem toate avizele pentru saptamana aceasta. Daca obtinem toate avizele de la toate ministerele, vom iesi cu el saptamana aceasta, daca nu, saptamana viitoare”, a mai spus premierul care a precizat ca suma vizata este de circa un miliard de lei.
Programul “Investeste in tine” va oferi tinerilor care sunt la studii acces la imprumuturi fara dobanda, garantate de stat, de 40.000 de lei pentru educatie, sanatate, sport si cultura, creditul putand creste cu alte 20.000 de lei daca beneficiarul este angajat sau se angajeaza in perioada derularii programului, nefiind insa vizati doar tinerii, numarul persoanelor eligibile pentru a luat un credit prin acest program fiind de 8 milioane, a anuntat marti vicepremierul Viorel Stefan.
“Creditul este 40.000 de lei pentru tinerii intre 16 si 26 de ani, iar valoarea acestuia poate fi extinsa cu 20.000 de lei daca beneficiarul este angajat sau se angajeaza in perioada derularii programului”, a anuntat vicepremierul.
Pentru persoanele intre 26 si 55 de ani, valoarea creditului este de 35.000 de lei, dar poate fi extins cu 20.000 lei daca beneficiarul este angajat sau se angajeaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *