Dancila: Obiceiurile si traditiile, cantecele si portul national reprezinta diversitatea din cadrul marii unitati a Uniunii Europene

Viorica Dancila a fost prezenta la evenimentul de promovare a traditiilor si obiceiurilor populare din ariile naturale protejate, desfasurat sub egida “Patriot Pro Patrimoniu” si organizat de Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate.
“Dupa o zi foarte plina, voi mi-ati facut cel mai frumos dar, mi-ati facut inima sa vibreze de emotie, dar in acelasi timp si de mandrie. Ati aratat astazi ca, indiferent de zona de unde veniti, aveti in suflet aceleasi cantece frumoase, aratati ca sunteti buni romani prin cantecele patriotice pe care le-ati interpretat, aratati ca purtati cu mandrie portul nostru national, indiferent de zona, ca pastrati cantecele, dansul nostru popular, obiceiurile si traditiile. Este un lucru minunat pe care mi-as dori sa-l duceti mai departe pentru ca aceasta, de fapt, este diversitatea din cadrul marii unitati a Uniunii Europene. Sunt foarte mandra de voi si cred cu tarie ca puteti fi un exemplu despre ceea ce inseamna cu adevarat a fi bun roman”, a afirmat Viorica Dancila, la finalul recitalurilor sustinute de ansambluri folclorice din cateva regiuni ale tarii, compuse indeosebi din adolescenti si copii, scrie Agerpres.
Premierul le-a oferit celor care au adus folclorul si traditiile populare in sediul Guvernului un cadou din partea Executivului, constand in carti si dulciuri.
“Va doresc ca, de Craciun, langa pomul vostru de Craciun sa primiti darurile pe care vi le doriti, dar inainte, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *