Danone, amendata de ANSVSA cu 10.000 de lei pentru ca nu a anuntat importurile de materie prima

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Compania Danone a fost amendata, luna trecuta, cu 10.000 lei de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara (ANSVSA) pentru ca nu a prezentat probe privind siguranta ingredientelor importate, folosite in procesul de fabricatie a iaurturilor. Reprezentantii companiei spun insa ca nu au aflat la timp despre aceasta prevedere legala, care a intrat in vigoare la inceputul lunii iulie. ?Pe 1 iulie, a aparut o noua reglementare potrivit careia procesatorii sunt obligati sa declarare toate importurile de materie prima. Din nefericire, nu am aflat de aceasta modificare a legii, chiar daca actul normativ era publicat in Monitorul Oficial. Suntem o organizatie constituita din oameni, iar oamenii mai fac si greseli?, a declarat, ieri, directorul general al Danone Romania, Jacques Ponty.

Ingredientul suspectat de contaminare cu dioxina – guma de guar – a fost prezent in mai multe loturi de iaurt produse de Danone, nu doar in cele doua loturi sechestrate de ANSVSA, au declarat reprezentantii companiei. ?In aceasta luna am mai testat trei loturi, cu date de expirare 22, 23 si 26 august, toate cu acelasi preparat de fruct. Rezultatele au demonstrat ca produsele sunt conforme si bune de consum?, a explicat Jacques Ponty. Nici unul din aceste loturi nu a fost retras de pe piata, compania considerand ca produsele pot fi consumate. ?Au fost mai multe loturi produse cu acest ingredient, dar la momentul la care ANSVSA s-a sesizat acestea erau deja vandute. Oricum rezultatele noastre si ale laboratorului de referinta din Budapesta au aratat ca produsele sunt bune pentru consum, astfel ca si loturile vandute anterior nu au reprezentat nici un pericol pentru sanatatea umana?, a declarat directorul de achizitii al Danone Romania, George Petrisor.

Reprezentantii Danone nu vor mai pune in vanzare lotul de iaurturi suspectate ca ar fi infestate cu dioxina, cu data de expirare 11 septembrie, chiar daca ANSVSA spusese ca acestea ar putea fi vandute, pentru ca nu sunt periculoase pentru sanatate. Iaurturile vor fi distruse, pentru ca dupa ce au fost retrase de pe piata au fost pastrate in conditii care nu respectau temperaturile necesare, au mai spus oficialii Danone Romania.

spot_imgspot_img