Dansatorii rusi aluneca pe patine de ultima generatie in Spargatorul de Nuci

Dansatorii rusi aluneca pe patine de ultima generatie in Spargatorul de Nuci

Inceputul reprezentatiei este familiar – fabuloasa muzica a lui Ceaikovski, oaspetii petrecerii in jupoane, iar cel de-al al doilea act – divertismentul reprezentat de natiuni diferite. Dar cand Sankt-Petersburg State Ballet on Ice aduce versiunea sa din Spargatorul de Nuci la Sala Palatului din Bucuresti in aceasta luna, mai exact pe 21 ianuarie, observam o diferenta esentiala: o distributie care nu este pe poante, ci pe patine, fapt ce adauga magie basmului legendar.

Pe lame, Spargatorul de nuci devine efervescent, de nestavilit. Jocul balerinilor, combinat cu povestea fabuloasa desfasurata pe un taram minunat iernatic fac din productia Sankt-Petersburg”s o experienta magica.
In timpul primului act al baletului costumele amintesc de moda productia originala din secolul al 19-lea, insa incaltamintea balerinilor este radical modificata. Astfel, acum, la mai mult de o suta de ani dupa premiera Spargatorului de Nuci, incaltarile duc “foamea” de viteza a spectatorilor la nivel de experienta halucinanta prin intermediul unor patine de ultima generatie ce amplifica viteza, creand un show ametitor.

Nu pierdeti un spectacol magnific pentru care s-au pus deja biletele in vanzare in reteaua Vreau Bilet – et. 2 – Unirea Shopping Center, Carrefour Feeria ? Baneasa Shopping City, Real Hypermarket Vitan, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro . Pretul acestora variaza intre 70 si 280 de Lei, in functie de categoria de loc.

Informatii generale:

In 1892 Marius Petipa si Lev Ivanov au realizat premiera originala a spectacolului “Spargatorul de Nuci” in Sankt Petersburg. Cum in acest secol fascinatia noastra pentru masini rapide, calculatoare mai rapide si o comunicare mai rapida este tot mai acuta gasim o metafora apta chiar in aceasta versiune a “Spargatorului de nuci” ? o reprezentatie ametitoare la propriu. Beneficiind de coregrafia maestrului Konstantin Rassadin, aceasta versiune pe gheata a avut premiera in 1996. Neobisnuit in aceasta productie gasim combinatia armonioasa a lui Rassadin in ceea ce priveste “vocabularul” unic al baletului si patinajul. Astfel, armonia unica dintre balet si patinaj reflecta clar formarea lui Rassadin ca si absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia si star dancer pentru Teatrul Maryinsky – fostul Kirov. Dansatorii lui sunt fosti campioni la patinaj si castigatorii de concursuri internationale. Ceea ce este comun pentru patinatorii rusi este faptul ca clasele de balet joaca un rol important in formarea lor. Odata ce patinatorii sunt acceptati in Sankt-Petersburg State Ballet on Ice, acestia sunt obligati sa ia cursuri de balet in mod regulat.

Asemenea versiunii de balet traditionala, ea spune povestea tinerei Clara, care primeste o papusa Spargatorul de nuci de la Herr Drosselmeier, care devine in mod miraculos umana, se lupta cu soareci chiar si o duce in Regatul de dulciuri. Calatoriile acesteia prin ninsoare – de la o petrecere de Craciun si pana intr-un paradis magic – fac ca aventura ei pe lame sa fie incredibila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *