De ce a venit FMI in Romania. Marii datornici nu au nicio scapare

O delegatie a FMI se afla pentru doua saptamani la Bucuresti.

Misiunea de asistenta tehnica a Fondului Monetar International (FMI), care a ajuns miercuri la Bucuresti, pentru o perioada de doua saptamani, vizeaza discutii cu ANAF pentru reorganizarea Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Dan Manolescu.
Oficialul, prezent la o dezbatere pe tema Codului Fiscal la BNR, a precizat ca misiunea are o componenta restransa, de una sau doua persoane, potrivit Adevarul.
Mari contribuabili, mari reorganizari Membrii misiunii vor analiza impreuna cu expertii Fiscului modalitatile de reorganizare pe segmentul marilor contribuabili, fara a avea legatura cu programul de restructurare si reorganizare a ANAF, derulat impreuna cu Banca Mondiala.
Surse din piata, citate de Mediafax, au declarat anterior ca membrii FMI urmeaza sa se intalneasca cu reprezentanti ai ANAF, atingand subiectul recuperarii datoriilor de la companiile de stat.
Fiscul va bloca conturile marilor datornici
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a avertizat cu doua zile in urma ca, in functie de vechimea arieratelor, va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care inregistreaza datorii catre bugetele de stat.
Agentia a blocat deja conturile TVR si RATB, in urma inventarierii creantelor bugetare de recuperat de la marii contribuabiliTVR are datorii de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat, in timp ce RATB datora 256 mil. lei, dintre care 224 mil. lei la bugetul de stat.
Datoriile istorice ale unora dintre companii, in special cele de stat, au determinat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa ia o serie de masuri, inclusiv blocarea conturilor.
Potrivit unui anunt remis ieri presei, Agentia a poprit deja conturile TVR si RATB, anuntand ca va face acelasi lucru pentru toti marii contribuabili care au datorii la stat, conturile urmand sa fie blocate in functie de vechimea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *