De ce ai nevoie de lectii de canto?

De ce ai nevoie de lectii de canto?

Esti constient ca ai o voce buna si cochetezi cu cantatul? Copilul tau participa deja la concursuri muzicale si si-ar dori sa devina profesionist? Este cazul sa apelati la un profesor de canto. Oricine a evoluat pe o scena, si a cantat mai mult de o singura piesa, stie cat este de obositor un recital.

Indiferent daca obisnuiesti sa canti la karaoke sau daca esti deja un cantaret profesionist, ai nevoie de lectii de canto.
De ce? Pentru ca a canta nu tine doar de vocea ta, ci si despre dezvoltarea urechii muzicale si a tehnicilor de a canta. In functie de experienta ta, in timpul unei lectii obisnuite, un profesor bun de canto te va invata:

Cum sa iti incalzesti vocea
Sa parcurgi o serie de exercitii orientate pe tehnica vocala in functie de calitatile tale
Cum sa folosesti aceste exercitii in timpul interpretarii unei piese

Cum sa iti relaxezi vocea
In felul acesta iti vei dezvolta urechea muzicala, asigurandu-te ca interpretezi corect piesa, fara a depune vreun efort sau a risca sa te ranesti (sa ragusesti, sa ramai fara voce de la prea mult efort).

Daca va confruntati cu o problema cand vine vorba despre interpretarea unei anumite parti a unui cantec, este indicat sa apelezi la un profesionist, care te va ajuta. Este acelasi lucru pe care il traiesti cand mergi la o sala de sport; daca nu stii sa folosesti un anumit echipament, nu trebuie sa il folosesti dupa cum crezi de cuviinta. Trebuie sa ceri ajutorul celor din personalul de la sala de sport. Altfel, exercitiile nu vor avea efect.

Acelasi lucru se intampla si cu cantatul. Daca nu stiti cum sa atingeti o nota sau daca simtiti o anumita tensiune atunci cand interpretati, este indicat sa luati cursuri canto.

Indiferent daca ai 14 ani, 30 de ani sau 80 de ani, poti lua lectii de canto. Ele iti ofera libertatea de a dezvolta “un instrument” pe care il porti mereu cu tine, vocea, si te ajuta sa capeti mai multa incredere in tine.
Trebuie sa fii constient ca orice mare artist pe care il admiri a luat lectii de canto. Este ca si cum ai vrea sa inveti sa canti la pian si nu vrei sa iti iei un profesor sau lectii de pian. Deci, nu trebuie sa te simti jenat pentru a apela la un profesionist indiferent cat de talentat esti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *