De ce este Europa vulnerabila in fata teroristilor

In fata oricarui eveniment nefericit care loveste Europa, guvernele statelor membre si oficialii Uniunii Europene fac apel la o mai buna cooperare intre tarile Uniunii pentru a evita, pe viitor, situatiile similare, informeaza Gandul.

Uniunea Europeana intampina obstacole in ceea ce priveste stabilirea unei retele de securitate unice. Acest lucru are ca principala cauza diferentele care intervin in cazul celor 28 de state in ceea ce priveste prioritatile, resursele si nivelul de expertiza in cazul terorismului si crimelor la nivel mondial. Tarile mari, cum ar fi Franta, Marea Britanie si Germania, au experienta in ceea ce priveste lupta antiterorista si dispun si de resursele materiale pentru a-si permite mentinerea unor dispozitive si organisme sofisticate de combatere a terorismului. Acest lucru nu se aplica in cazul statelor mici, care dispun de bugete reduse.
Alaturi de ingrijorarea de natura economica, devenita o piatra de incercare pentru cele mai multe agentii de securitate din lume, statele din UE reclama si aspectul legat de libera circulatie intre tarile membre. In orele imediat urmatoare atacurilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *