Atentatul din Pakistan, condamnat de comunitatea internationala: “Un act de terorism infricosator!”

Comunitatea internationala – de la secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, pana la Vatican si SUA – a condamnat atentatul sinucigas in care au fost ucise cel putin 65 de persoane duminica, in orasul pakistanez Lahore, calificandu-l drept un “act de terorism infricosator”, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

“Secretarul general condamna ferm atentatul sinucigas de duminica, comis in parcul Gulshan-e-Iqbal, in orasul pakistanez Lahore. Secretarul general cere ca autorii acestui act de terorism infricosator sa fie adusi rapid in fata justitiei”, se arata intr-un comunicat al ONU.
Ban a prezentat “condoleante familiilor victimelor”, exprimandu-si “solidaritatea cu poporul si guvernul Pakistanului”. El a invitat autoritatile “sa faca tot posibilul pentru a lua masuri de protectie care sa permita sa se asigure securitatea tuturor indivizilor, inclusiv a minoritatilor religioase care traiesc in aceasta tara”.
Atentatul sinucigas, soldat cu 65 de morti in Pakistan, “arunca o umbra de angoasa asupra sarbatorii Pastelui” si loveste cu o “violenta fanatica in membrii minoritatii crestine”, a reactionat duminica seara si Vaticanul. Intr-o declaratie de presa, purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, a spus ca Papa Francisc a fost informat cu privire la aceasta “oribila masacrare a zeci de oameni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *