De ce este oul alimentul complet

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Creste colesterolul bun
Ani la randul s-a crezut ca oul ar trebui consumat mai rar pe motiv ca ar creste colesterolul. Lucru adevarat, insa cu mentiunea ca sporeste cresterea colesterolului bun (HDL). Acesta este un compus lipidic esential pentru mentinerea structurii membranei celulare si pentru producerea acizilor biliar necesari sistemului digestiv. Un ou contine 210 mg de colesterol, in conditiile in care limita zilnica admisa este de 300 de mg de colesterol. Daca vrei sa consumi doar proteinele, foloseste albusul.
E sursa de aminoacizi esentiali
Albusul reprezinta o sursa completa de proteine, la indemana oricui si de cea mai buna calitate. Ofera 9 aminoacizi esentiali. Potrivit nutritionistilor, proteina din ou este mai buna calitativ decat cea din carne sau din peste, deoarece este asimiliata in totalitate de organismul uman. Un ou contine 6 grame de proteine.
Citeste si?Ce se intampla in corpul tau cand mananci muraturi
Ofera belsug de minerale
Ouale contin minerale importante pentru organism, precum fierul, zincul si fosforul. Acestea sunt necesare pentru mentinerea sanatatii sistemul imunitar si a sistemului osos.
Creste masa musculara
Sportivii profesionisti folosesc adesea in dieta albusurile proaspete de ou, in forma cruda, pentru a-si reface sau pentru a-si creste masa musculara. Asta, pentru ca albusul ofera 3 aminoacizi importanti: leucina, acidul …

spot_imgspot_img