De ce NU a fost schimbat seful ROMSILVA, judecat pentru coruptie in dosarul “HREBENCIUC – prejudiciu de peste 303 milioane de euro”. Raspunsul ministrului Mediului

Romania Libera a transmis, in urma cu cateva zile,??doamnei ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, o misiva?in care o rugam?sa ne expuna argumentele pentru care il mentine pe ADAM CRĂCIUNESCU pe functia de director?general al RN a Padurilor ROMSILVA, in conditiile in care acesta este judecat pentru coruptie in dosarul “Hrebeciuc, retrocedarea nelegala a peste 43.000 hectare de paduri, cu prejudiciu de peste 303 milioane de euro”.
Dupa ce s-a intors de la Paris, doamna ministru Pasca Palmer ne-a trimis urmatorul raspuns:
“Intreaga echipa de conducere a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor este in evaluare inca de cand am preluat acest portofoliu. Cred ca eficienta unei institutii este posibila doar atunci cand lucrezi cu experti reputati in domeniu.
Rezultatele analizei de pana acum s-au tradus prin cooptarea deja in echipa ministerului a trei noi Secretari de Stat, specialisti dovediti in domeniile pe care le coordoneaza si cu o foarte buna reputatie profesionala: Erica Stanciu a preluat portofoliul Paduri si are o experienta vasta in domeniul silvic, Viorel Lascu este noul Secretar de Stat pe Biodiversitate cu activitate indelunga in domeniul protectiei ariilor naturale iar Corina Lupu va gestiona portofoliul Mediu si Schimbari Climatice si este specialist in acest domeniu de peste 30 de ani.
In saptamanile care urmeaza voi extinde aceasta evaluare si la institutiile aflate in subordinea, coordonarea si sub autoritatea ministerului. Voi proceda identic si voi tine cont de toate componentele analizate si in cazul ministerului: de la rezultatele manageriale ale conducerilor si transparenta institutiilor, cu accent deosebit pe integritatea celor care conduc aceste institutii.?”
Citeste si:?Seful Romsilva, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *