Georgia acuza Rusia ca i-a incalcat spatiul aerian

Georgia a acuzat Rusia ca i-a incalcat spatiul aerian doua zile la rand – miercuri si joi – , relateaza BBC, conform Agerpres.
Ministerul de Externe georgian a mentionat, intr-o declaratie, ca o drona rusa, “de la baza instalata ilegal de Rusia in zona Thinvali” (Osetia de Sud) a incalcat spatiul aerian al Georgiei in data de 9 decembrie si a survolat punctele de control ale Ministerului de Interne georgian din imprejurimile orasului Gori (76 km vest de Tbilisi), precum si localitatile Koska si Gugutiantkari. Potrivit MAE de la Tbilisi, a doua zi, joi, un elicopter militar rus Mi-8, tot de la baza rusa din Thinvali, a intrat in mod ilegal, in jurul orei locale 12:48, in spatiul aerian al Georgiei.
In vara, Georgia acuzase Rusia ca i-a incalcat suveranitatea prin amplasarea de marcaje in zona frontierei administrative ce desparte teritoriul controlat de autoritatile georgiene de regiunea separatista Osetia de Sud, pe unde trece si un segment al conductei petroliere Baku-Supsa. Practic, granita a fost mutata cu 300 de metri in interiorul teritoriului Georgiei, astfel incat o portiune din conducta a ajuns pe teritoriul ocupat de rusi, au denuntat atunci autoritatile de la Tbilisi.
La 10 octombrie 2015, premierul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *