De vizitat Arta populara japoneza, din Tohoku la Muzeul Satului

Expozitia cuprinde un numar de 70 de obiecte apartinand unor genuri dintre cele mai diverse – ceramica, obiecte de lac, metal, lemn, impletituri, textile, vesminte etc.
De pe 20 aprilie, la Muzeul Satului “Dimitrie Gustia” se deschide expozitia “Arta populara japoneza din regiu-nea Tohokua”, ce va putea fi vizitata pana pe 1 iunie.
Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 25 aprilie, de la ora 15.00, in prezenta Excelentei Sale Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei in Romania, si a conf. univ. dr. Paula Popoiu, managerul Muzeului Satului.
Regiunea Tohoku este una dintre cele mai frumoase si bogate zone etnografice ale arhipelagului nipon, alcatuita din prefecturile Aomori, Akita, Yamagata, Iwate, Miyagi si Fukushima. Greu incercata de cutremurul si uriasul val tsunami care au lovit estul Japoniei pe 11 martie 2011,?cultura locala si de artizanat din Tohoku au avut mult de suferit. In ciuda acestui fapt, locuitorii din zonele afectate de dezastru au depus mari eforturi pentru a-si salva valoroasa mostenire culturala si a reface regiunea. Expozitia isi propune sa prezinte o parte reprezentativa a mestesugurilor traditionale din Tohoku, nivelul inalt al tehnicilor populare, functionalitatea si frumusetea obiectelor si ustensilelor gospodaresti utilizate din cele mai vechi timpuri si pana astazi in aceasta zona.
Broderiile tip kogin din Aomori
Expozitia cuprinde un numar de 70 de obiecte apartinand unor genuri dintre cele mai diverse – ceramica, obiecte de lac, metal, lemn, impletituri, textile, vesminte -, intr-o incercare de a prezenta o imagine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *