Decizia ICCJ: Dan Sova va fi arestat la domiciliu

0
1

Inalta Curte de Casatie si?Justitie a dispus masura arestului la domiciliu in cazul?senatorului Dan Sova, acuzat de trafic de influenta.
Dan Sova se prezinta, vineri, in fata judecatorului de la Inalta Curte de Casatie si?Justitie care decide arestarea sa in noul dosar de coruptie.
Senatorul Dan Sova a fost adus in jurul orei 09.30 la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde va fi analizata propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a acestuia, pe o perioada de 30 de zile, pentru trafic de influenta.
Judecatorul de drepturi si libertati de la ICCJ a decis joi seara?sa amane judecarea arestarii lui Dan Sova pentru vineri dimineata pentru a se putea studia dosarul si a oferi inculpatului sansa de a se apara.
Senatul a incuviintat, joi, cu 95 de voturi “pentrua” si 30 de voturi “impotrivaa”,?retinerea si arestarea preventiva a prietenului ex-premierului Victor Ponta. De la vot au lipsit trei sferturi din reprezentantii UDMR, dar si unii liberali si social-democrati. Dupa publicarea hotararii Senatului in Monitorul Oficial, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea lui Dan Sova, dupa care acesta a fost prezentat Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunerea de arestare preventiva. Senatorul PSD este acuzat, in acest dosar, ca a luat 100.000 de euro mita pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura, folosindu-se de influenta pe care o avea pe langa directorul general al …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here