Delegatia MApN condusa de Mihai Fifor s-a intalnit la Washington cu reprezentanti ai Raytheon, Lockeed Martin si Bell Helicopters

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„In cadrul discutiilor, a fost reiterat agajamentul Romaniei de alocare a doua procente din PIB pentru aparare in 2017 si mentinerea acestui prag pentru urmatoarea decada, ceea ce va permite demararea unor programe de inzestrare necesare pentru modernizarea Fortelor Armate ale Romaniei, precizeaza Ministerul Apararii.
Ministrul Fifor a subliniat importanta transferului de tehnologie si de know-how catre industria nationala de aparare in interesul securitatii regionale si internationale.
De asemenea, a apreciat rezultatele bune ale intalnirilor avute, atat in tara, cat si pe parcursul vizitei la Washington , invitand companiile de profil sa investeasca in Romania.
In aceasta vara, autoritatile romane si americane au anuntat ca Romania va cumpara sisteme de rachete Patriot, contract in valoare de 3,9 miliarde dolari, si sisteme mobile HIMARS in valoare de 1,25 miliarde dolari.
Romania va cumpara, in cadrul primului contract, 28 de statii de lansare M903 de la Raytheon, cu sisteme radar si de control, 56 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T) de la Raytheon si 168 de rachete Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) fabricate de Lockheed Martin.
De asemenea, …

spot_imgspot_img