Denumirea „Copou” a fost inregistrata la OSIM de finii primarului Iasului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Denumirea „Copou” a fost iregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) de finii primarului Iasului. Anuntul a fost facut de postul local de televiziune si a starnit reactii vehemente printre cetateni. Edilul municipiului, Gheorghe Nichita, considera insa ca iesenii nu sunt afectati de inregistrarea denumirii „Copou” la OSIM de catre finii sai Gabriel si Elena Popa. El a precizat, daca vreun cetatean se simte afectat de acea denumire, se poate adresa justitiei. Primarul a adus ca argument faptul ca si denumirea de „Iasi” a fost alocata unei marci de tigari.

Inregistrarea Copoului la OSIM a starnit reactii virulente din partea mai multor politicieni. Astfel, liderii Partidului Democrat-Liberal au demarat o campanie de strangere de semnaturi impotriva „confiscarii” numelui Copou de catre apropiatii primarului. Campania de strangere de semnaturi a inceput chiar in parcul Copou.

Irina Schrotter, candidata independenta la primarie l-a acuzat de „sarlatanie” pe finul lui Nichita pentru initiativa luata si a subliniat ca avocatii ei vor depune o contestatie la OSIM.

Consilierii locali ai Partidului National Liberal l-au acuzat pe primarul Iasului, intr-o scrisoare semnata de consilierul local Anghel Ficu, ca, in ciuda faptului ca gireaza afaceri de milioane pe spinarea orasului, mai nou „se ocupa de afaceri cu istoria acestuia”.

Miercuri, viceprimarul Constantin Neculau anuntase ca reprezentantii Primariei vor contesta decizia OSIM. El s-a aratat hotarat sa apere denumirea „Copou”, fara a lua in seama legaturile de rudenie care exista intre omul de afaceri si primarul municipiului Iasi. „Copoul este al Iasiului, iar cand spui Copou, spui Iasi, indiferent cine este primar”, a subliniat Neculau.

Conform „Buletinului oficial de proprietate industriala”, publicat de OSIM, fima „Laser Co” care este patronata de sotii Gabriel si Elena Popa are drepturi asupra denumirii „Copou” in domeniile publicitatii, administratiei comerciale, asigurarilor, imobiliare, alimentatiei si cazarii publice.

spot_imgspot_img